Recept iz leta 1890
Ti se naredijo lahko iz takega testa kakor (št. 616 ali št.617). Testo razvaljaj za nožev rob na debelo, s kolescem (radeljčkom) zreži na 4 perste dolge in ravno toliko široke bleke, potem jih poševno od vogla proti voglu, perst od kraja in perst vsaksebi nareži s kolescem;
vse štiri vogle rahlo vkup primi in v razbeljeno maslo deni, da se ti bledo - rumeno opoha; ko je na eni strani dobro, oberni, da se še po drugi tako opoha, in tako delaj, dokler imaš kaj; potem jih s cukrom potresene daj na mizo.
Recept danes
V posodo stresemo moko, dodamo jajci, sol, sladkor in zmehčano maslo. Vse skupaj dobro zgnetemo da nastane gladko testo. Med gnetenjem dodamo še rum in limonino lupinico. Če je testo pretrdo, dodamo še malo mleka. Testo pokrijemo. Počiva naj vsaj 1 uro. Nato testo razvaljamo in s koleščkom razrežemo na pravokotnike. Po sredini pravokotnika zarežemo še nekaj črt. Flancate polagamo v vroče olje. Ko so pečeni jih odcedimo na papirnatih brisačkah in potresemo s sladkorjem v prahu.