Odgovori na jezikovna vprašanja


ŠUSS 3.2, junij 2006

Zakaj nihče ne bere ŠUSS-a

Ključne besede: obisk spletne strani

URL:[http://www2.arnes.si/~lmarus/suss/arhiv/suss-arhiv-000387.html]

Ko sem iz firbca našel te strani in ker vsem ljubitelj LEPEGA ne morem mimo dejstva kako malo je bilo obiskov na teh internetnih straneh....

Vzrokov je lahko več. kateri je po vašem VAŠ, meni se ponuja obisk od leta 2001 pri številki8 števca 4322 SUMLJIV... isto nizek za SAZU...okoli 4000 obiskov pri populaciji 2 mio pomeni nerazviti INTERNET....nevedenje in PREMALO spodbud s strani ŠOL !!! Kakšen je vaš nosilec VZROKa ....?

strani obiska o katerem govorim : http://bos.zrs-sazu.si/sskj.html

in sploh: spletni slovarji_ na naslovu: www.sigov.si/slovar.html:

Nisem prav prapričan, da je 4300 (sedaj že skoraj 5000) obiskovalcev v slabih dveh letih tako neznansko malo. To je okoli osem obiskovalcev na dan. Kakšne tehtne primerjave sicer ne bi znal narediti, na internetu pa tudi nisem uspel najti kakšnih uporabnih primerjalnih podatkov. Vsekakor pa drži, da bi obisk lahko bil višji.

Eden od vzrokov za nizek obisk naših strani je prav gotovo nerazvit internet. Koliko se v šoli spodbuja ogedovanje naših in podobnih strani, ki jih navajate, ne vemo, lahko pa povemo, da vprašanja dijakov in njihovih staršev, ki jih zanima, kakšen pravopis neki uporablja učiteljica slovenščine, niso tako redka. Ker torej spodbujamo razmišljanje z lastno glavo, smo morda tudi majhen trn v peti učiteljev slovenščine, tako da oni morda res nimajo razlogov, da bi nas še dodatno reklamirali.

Precej pomembnejši razlog za neprevelik obisk naših strani pa je gotovo naše triletno delno mirovanje. Kot se da prebrati v zgodovini Šussa (http://www2.arnes.si/~lmarus/suss/zgodovina.html), je Šuss deloma prenehal delovati leta 2000. Od takrat smo se morali tudi preseliti s prejšnjega ustaljenega spletnega naslova, ki se je verjetno že dodobra prijel in je naveden tudi v našem zborniku itd. Verjetno je nekaj manj obiska tudi zaradi nedostopnosti starega naslova.

(10. 6. 2003)


© 1998-2004, ŠUSS