Kritike ocene

Fotografije

Zgodovinski objekti
Slikarske tehnike

Iz knjige Naših 30 let

Utrinki s potovanj

Ex Tempore

Miro Šubelj

Utrinki z razstav

Mestni Rotovž

Celjanka, ki živi v Ljubljani

 

Dolski dvorec

Slikarska dela

Društva

Grad Snežnik

 

Društvo likovnikov Ljubljana

Akvarel

Društvo likovnikov Ljubljana

Društvo likovnikov Ljubljana je bilo ustanovljeno leta 1970. Sedaj šteje okrog 180 članov iz vse Slovenije in je neposredno združeno v ZKD Ljubljana. Vsa leta delovanja so članom pri strokovnem usposabljanju pomagali akademski slikarji in kiparji ter umetnostni zgodovinarji.

Letos sodeluje z društvom že šest akademsko izobraženih mentorjev Društvo redno organizira slikarske tečaje in likovne delavnice za člane in goste v okviru Likovne šole društva likovnih samorastnikov Ljubljana. Pripravili so veliko skupinskih in samostojnih razstav Zadnja leta je vsak mesec po ena skupinska razstava. Odkar imajo svojo galerijo, ki je zaradi majhnosti primerna za samostojne razstave, pa že okoli 30 samostojnih razstav članov društva. Člani društva so dejavni tudi na ex temporih in kolonijah, ki niso v organizaciji društva, a so redno vabljeni. Prejeli so že veliko nagrad in priznanj na območju Slovenije in tudi v tujini.

Podarjena likovna dela članov Društva likovnih samorastnikov so odraz društvene pomoči Posočju, ki ga je prizadel aprilski potres leta 1998. S tem bodo postala last Tolminske muzejske zbirke. Na razstavi bo predstavljen izbor (26) darovanih del. Vsa darovana dela bodo po razstavi predana v hrambo ustanovam in posameznikom v občinah Tolmin, Kobarid in Bovec.