Socialno ekonomske stiske

Post on 21 Avgust 2015

pdfPrijavnica za šolsko prehrano

SUBVENCIONIRANJE ŠOLSKE PREHRANE V ŠOLSKEM LETU 2016/17

Za uveljavljanje in izvajanje subvencije za šolsko malico oz. kosilo mora imeti družina VELJAVNO ODLOČBO O OTROŠKEM DODATKU, za kar poskrbite starši tudi s pravočasno oddajo nove vloge.

SUBVENCIJA IZ DRŽAVNEGA PRORAČUNA 

  • Do brezplačne malice so upravičeni tisti, katerih odstotek neto povprečne plače na družinskega člana ne presega 53% ali so nameščeni v rejniško družino ali so prosilci za azil.
  • Do brezplačnega kosila so upravičeni tisti, katerih odstotek neto povprečne plače na družinskega člane ne presega 18%.
  • Do subvencije 70% cene kosila so upravičeni tisti, katerih odstotek neto povprečne plače na družinskega člana znaša med 18% in 30%. 30% cene kosila je potrebno plačati, razen če uveljavljate subvencijo s strani Mestne občine Maribor, za katero morate vložiti vlogo v šoli.
  • Do subvencije 40% cene kosila so upravičeni tisti, katerih odstotek neto povprečne plače na družinskega člana znaša med 30% in 36%. 60% cene kosila je potrebno plačati, razen če uveljavljate subvencijo s strani Mestne občine Maribor, za katero morate vložiti vlogo v šoli.

Subvencija iz državnega proračuna je avtomatsko pridobljena na osnovi veljavne odločbe o otroškem dodatku. Višino te subvencije za posameznega učenca šole dobimo posredovano od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

SUBVENCIJA MESTNE OBČINE MARIBOR

Po veljavnem pravilniku Mestna občina Maribor subvencionira do polne cene kosila učencem, pri katerih ugotovljeni dohodek na družinskega člana znaša od 18% do 36% neto povprečne plače na družinskega člana, torej dopolnjujejo možnost državne subvencije do polne cene kosila. Pogoj je prijavljeno prebivališče v občini Maribor. V tem primeru v šoli oddate vlogo (obrazec dobite v šoli ali na docpovezavi).

Ne glede na omenjena določila lahko šola učencu v izjemnih primerih odobri pravico do subvencionirane cene kosila. Pri ugotavljanju upravičenosti do izjemne obravnave upošteva, poleg dohodka na osebo, tudi druga dejstva in okoliščine, ki odražajo dejanski socialni in materialni položaj učenca. Pred sprejemom odločitve si mora šola pridobiti mnenje pristojnega centra za socialno delo.