Nacionalni otroški parlament

Post on 01 Junij 2017

V ponedeljek, 29. maja 2017 se je devetošolec, Miha Kramberger, z mentorico šolskega parlamenta, Darjo Vezjak, udeležil nacionalnega otroškega parlamenta, ki je potekal v Državnem zboru Republike Slovenije in ga že vsa ta leta pripravlja Zveza prijateljev mladine Slovenije.

Mariborsko regijo so zraven Miha Krambergerja zastopali še Jure Kovačič, Taja Štros, Hana Ledinek, Staša Simanić, Anže Žunec, Ana Vogrin, Neja Brumec, Filip Rap, Gašper Walthütter in Lara Trojner.

»Otroci in načrtovanje prihodnosti« je bila široka tema, o kateri so ta dan v Državnem zboru  razpravljali. Dotaknili so se  štirih podtem:

  • Kdo sem in kakšen človek želim biti
  • Prihodnost
  • Vrednote
  • Okolje

V plenarnem delu so se zasedanju pridružili gostje ministri in predstavniki drugih organizacij, med njimi pa sta nas nagovorila predsednik državnega zbora, Milan Brglez in predsednik vlade, Miro Cerar.

V razpravi je bilo veliko vprašanj zastavljenih ministrici za šolstvo, Maji Makovec Brenčič. V splošnem mladi parlamentarci menijo, da šolski sistem v Sloveniji potrebuje reformo.

Tako so razglasili tudi temo 28. otroškega parlamenta, ki se navezuje prav na vrsto perečih vprašanj, vezanih na šolski sistem v Sloveniji - »Šolstvo in šolski sistem«.

parlament1 parlament2 parlament3 parlament4

Zapisala: Darja Vezjak