Otroški parlament

Post on 10 Marec 2017

parlament9. marca 2017 je potekal v Mariboru 27. regijski otroški parlament na temo »Otroci in načrtovanje prihodnosti«.  Zbrali so se predstavniki 40 osnovnih šol iz mariborske regije, pridružili pa so se nam izbrani delegati za nacionalni parlament iz Lenarta in Slovenske Bistrice.

Letošnji parlament je imel nekoliko novo podobo, kar je v samo srečanje prineslo novo svežino. V skupnem delu smo si mentorji in parlamentarci ogledali film »Ne meč'mo hrane vstran«, ki nam je dal kar nekaj idej, kako se v šoli lotiti tega, že preobsežnega, problema.

Sledilo je delo po skupinah, posebej mentorji in posebej parlamentarci. Delegati različnih šol so razpravljali v skupinah na naslednje izhodišča:

  • Moja in naša prihodnost - pogled v prihodnost,
  • Vrednote in prihodnost - kakšen človek želim postati,
  • Pomen ohranjanja okolja za našo prihodnost,
  • Kar bom danes sejal, bom jutri žel.

Svoja razmišljanja so strnili in jih predstavili na zaključnem delu. Izvolili smo tudi predstavnike za nacionalni parlament, ki bo potekal predvidoma maja v Ljubljani.

Ponosni smo na našega predstavnika, Miho Krambergerja, ki je prepričal s svojim razmišljanjem in nastopom in bo del štajerske ekipe, ki bo svoj glas ponesla v čisto pravi parlament.

še nekaj utrinkov…

parlament2 parlament3 parlament4 parlament5