Aktualno > Naj dogodki > Pustovanje

Pustna parada naših najmlajših

28.2.2006

Zimske počitnice smo kljub slabemu vremenu zaključili veseljaško. S pustno soboto in nabiranjem dobrot od vrat do vrat smo v tem ritmu nadaljevali tudi prve dni pouka. Marjetice, klovni, Kleopatre, smetnjaki, vojaki, čarovnice in desetine drugih domišljijskih likov se je zbralo v dopoldanskih urah v veliki telovadnici naše šole. Sprejel nas je zelenoglavi velikomožganski vesoljec Bluz s planeta Bluzbluz in nas nemudoma pospremil v dolgo kolono, kjer smo skupaj s svojimi učiteljicami predstavili pustne šeme svojega razreda. Nekateri malce sramežljivi, drugi pa popolnoma vživeti v svojo vlogo smo poskakovali, mahali s klobuki, gorjačami, pištolami, čarobnimi paličicami in si vsaj za nekaj trenutkov predstavljali, kako bi bilo, če bi resnično živeli kot tej liki, ki smo jih predstavljali.

Nekateri se našemijo, ker se želijo malce pošaliti na račun določenih aktualnih dogodkov. Tako smo lahko videli recimo predstavnika ptičje gripe. Spet drugi se želijo za trenutek potopiti v domišljijski svet princes, vojakov, Darth Vader-jev, Indijank, jamskih ljudi, tretji pa na izviren način doma s pomočjo staršev izdelajo maske določenih predmetov. Tako smo lahko zaploskali torti, dnevnemu časopisu, marjetici.
Kaj pa naši učitelji? Tudi mi smo se preselili za ta dan v cirkus h klovnom, na travnik k metuljem, hudičkom, razgrajačem, gospodičnam, čarovnicam in celo v prazgodovino k jamski ženski.In potem smo razglasili zmagovalce. Nedvomno je bil zmagovalec učencev Darth Vader. Izglasovan je bil z močnim ploskanjem in kričanjem, čeprav je imel močno konkurenco v Indijanki, Egipčanki in pingvinu. Učitelji pa so izbrali najbolj izvirno masko in sicer kar dve, torto in časopis. Vse skupaj je pospremila vesela glasba in rajanje, ki se je potem nadaljevalo še v podaljšanem bivanju. Še en pustni torek je za nami. »Pusta« smo pokopali. Ali smo pregnali tudi zimo? Malce pa morda že. Prisluhnimo jutranjemu čivkanju, ki je vedno bolj glasno, opazujmo, kako je vsak dan daljši, kako hitro sneg kopni in kako ponekod že kukajo popki na grmičevju. Pomladni dan že diši!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naj dogodki

 

Kličemo pomlad
21.3.2006
Bodi moj Valentin
14.2.2006

Poklon pesniku
7.2.2006

Nastop Orffovcev
22.12.2005

Veseli december
8.12.2005

Dan boja proti aidsu
1.12.2005

Male sive celice
18.10.2005

Pa jo imamo, Eko zastavo!
13.10.2005

Osmošolci smo rudarili v Velenju
23.9.2005

Ekskurzija - 8.razred
21.9.2005

Športni dan - Slavnik
14.9.2005

 

Sodelujte

Če želite na spletne strani šole dodati vsebino, ki bi bila zanimiva tudi za vaše sošolce, pišite Lorieti Pečoler, mentorici novinarskega krožka.
lorieta.pecoler(a)guest.arnes.si

Navodila za pripravo gradiva