MOSTOVI NA TRŽIŠKI BISTRICI
 

 

  

LEVI BREG TRŽIŠKE BISTRICE - PRITOKI

 
Žlebni jarek izvira pod Konjskim robom na nadmorski višini ~1180 m. Dolg je približno ~780m. Na nadmorski višini ~965m se izliva v Tržiško Bistrico. Izvira in izliva se v naselju Jelendol.
Fevča izvira pod Fevčo. Dolga je približno 1880 m. V Tržiško Bistrico se izliva na nadmorski višini 898 m. Izvira v treh izvirih, ki se združijo na nadmorski višini 1175 m. Srednji izvir izvira na ~1385 m, levi izvir na ~1310 m in desni izvir na ~1289 m nadmorske višine. Izvira in izliva se v naselju Jelendol.
Pritok je označen na zemljevidu, vendar ni poimenovan. Leži med Fevčo in Stegovnikom. Dolg je približno 2 km. Izvira na 1262 m in izliva v Tržiško Bistrico na 870 m nadmorske višine.
Stegovnik izvira Pod Stegovnikom. Izvira na 1463 m in izliva na 878 m nadmorske višine. Dolg je približno 3500 m. Ima zelo veliko izvirov. Najdaljši izvir izvira pod Stružnico, nekateri izvirajo pod Šrotovcem, Na lužah,... En izvir oz. pritok Stegovnika je na zemljevidu imenovan Sopotnica. Ena značilnost Stegovnika je tudi Stegovnoški slap, ki je na približno 890 m nadmorske višine. Stegovniški slap
Veternik izvira na nadmorski višini ~1465 m. Izvir je v naselju Grahovše. Na levi strani ga obdaja Veliki Javornik, na desni pa Rohotje. Ima približno tri pritoke. Izliva se pa na 812 m nadmorske višine v naselju Jelendol.
Vratni potok izvira na ~1060m nadmorske višine, tam nekje blizu Vratnega vrha. V Tržiško Bistrico se izliva v območju Dovžanove soteske na nadmorski višini ~600m.  
Lomščica izvira v večih izvirih. Glavni izvir je v bližini Doma pod Storžičem na 1115 m, izliva pa se na 550 m nadmorske višine. Če gremo od izliva v Tržiško Bistrico, vidimo, da Lomščica izvira iz dveh strani. Desna stran gre proti Domu pod Storžičem, kjer je glavni izvir in je polno manjših izvirov. Leva stran pa izvira blizu Potarij, Uskovnika...
Mlinski potok je nekakšen rečni rokav. Začne se deliti od Tržiške Bistrice na 391m in se izlivati nazaj na 379m nadmorske višine. Več si lahko ogledate na zemljevidu.