Triki, nasveti
MMTBTriki, nasvetiPovezaveIzletiRazno

Izbira:

Oprema kolesa
Popravila
Kako prezivim?
Tehnika voznje
MTB recepti

Nasveti, triki...

Zadnjič mi je težil en nadebudni biker: "Ma nimaš pojma! Ta guma je sam' mal' predrta!"

A ni to isto, kot če bi bila npr. ženska samo malo noseča?

Da se bi izognili podobnim izjavam in traparijam priporočam prebiranje nasvetov našega neumornega strokovnjaka Jureka Podgureka za zemeljska in nadzemeljska vprašanja o gorskih biciklih.

Pa še izjava našega Jureka: "Jest se ne ukvarjam s kumot bicikli. Bicikleranje je use kej prej kukr kumot. Bicikleranje pumen švicajne, padajne, rane in brazgutine pa še kej.
Ne ga srat, de je biciklirajne kumot. Kumot sm takrt ku se zasvinam na kauč s perom u rok. Ja... tu je kumot."

Na teh straneh lahko najdeš:

OPREMA : Nekaj koristnih nasvetov za manjša popravila opreme, kot npr. nastavitev gumic na zavorah, da ne cvilijo ali kaj narediti, če odpadajo gumice z balance...


POPRAVILA: Pisma bralcev z odgovori se nahajajo na tej strani. V nadaljevanju boš našel še nasvet, kdaj so gume izrabljene , nekaj primerov neumnih napak pri šraufanju kolesa... Seveda ni vsak šminker, kdor ima urejeno kolo, zato sem zbral nekaj idej, kako kolo polepšati. Na koncu pa še nekaj malega o harmoniki na V-brejkih in čemu služijo luknjice v okvirju.
KAKO PREŽIVETI: Ne manjka tudi nasvetov,
kako preživeti v divjini. Gorski kolesarji smo ponavadi nekako bolj odrezani od sveta na svojih poteh, zato se pogosteje srečujemo z različnimi nevarnostmi. Zbranih je nekaj napotkov za primer, ko srečaš medveda, kadar si dehidriran, podhlajen, kadar si kaj polomiš (npr. ključnico ali zapestje), če se izgubiš ali te ugrabijo nezemljani, pa tudi kako se zavaruješ pred strelo, kačami in gnečo v prometu... (slednje pride v poštev pri vožnji na izhodišče).
TEHNIKA VOŽNJE: Najprej ima
Jurek nekaj svojih nasvetov, vendar so nastali pod vplivom cvička. Sledijo pa še bolj zaresni nasveti, kako preskočiti oviro pri hujšem vzponu. Sledi nekaj strani nasvetov, kdaj kolo nositi in kako. Sledi pa še nekaj osnovnih navodil pri sestopu in ponovnem naskoku kolesa.
MTB RECEPTI:  Poleg ustrezne prehrane in pijače med kolesarjenjem moraš pravilno jesti tudi pred vožnjo. Jaz imam najraje kaj makaronastega. Zaenkrat sem uspel pripraviti le en recept (za lazanjo).

Zadnja sprememba:
23 Mar, 2000
 

[MMTB] [Triki, nasveti] [Povezave] [Izleti] [Razno]