Marko Kern
Marijana Cuderman
Marijana & Marko

Spletna stran obravnava naju, gore, povezeve na tej relaciji in nasploh vse, kar se nama zdi tu zanimivo. Tako na tem košču sveta najdeš precej o neomejenem smučanju v gorah, o brezpotjih, na glavo ti lahko pade kakšna skalca, cepin bova pa trdno držala v rokah. Morda boš prilezel na kakšen manj obiskan dvatisočak, napenjal sive celice ob problemih, ki zadevajo odnos med ljudmi in naravo, ali nama boš celo pisal zanimivo pisemce, ki, če bo elektronsko, ne bo moglo romati v konkreten koš.

Če te bo prijela neustavljiva želja, da naju fizično spoznaš, potem veš, kje naju išči. Spoznal naju boš po: ''...ne to nista gamsa, to sta ...

''Marijana & Marko, pa z ogromnimi črkami in izstopajočo barvo?'' se čudiš.
To je naslov te spletne strani, ki jo ravnokar pregleduješ.
''Kakšen naslov pa je to?'' te zanima.
Tole je njegova zgodba:

V zimi 2001 sva začela sodelovati v diskusiji PZS o razmerah v gorah. Za smučarje po neokrnjenih gorah je to zelo uporabna stvar. Pogledaš, kje vse so ljudje bili, kakšne so razmere, in se odločiš, kam boš šel smučat. Midva sva bila, kar se tiče smučanja in objavljanja razmer, hudo pridna. In podpisala sva se vedno z: Marijana & Marko.

Konec maja istega leta sva se odpravila na Jalovčev ozebnik. V načrtu sva imela, da si pobliže ogledava teren vse do vrha Jalovca. Mogoče bi se dalo smučati z vrha. Smer je ocenjena s V. težavnostno stopnjo, kar pomeni, da je stvar precej težka. Midva več kot IV še nisva smučala. Mimogrede, Jalovčev ozebnik je ocenjen s III-.

Prišibam torej na vrh ozebnika in si začnem ogledovati vršno pobočje Jalovca. Nič, bilo je precej golo, za smučanje je bilo premalo snega. V to moje razmišljanje se je vključilo dekle (Meta, AO Kranj).
''Kako ti kaj izgleda tale zasnežena flanka?'' in pokaže proti Velikemu Ozebniku.
''Tole je prestrmo zame,'' ko sem gledal v skoraj navpično, dobrih sto metrov visoko pobočje Velikega Ozebnika, ''smučava trojke in štirke, tale navpična stena je pa petka, če se ne motim. Sicer čakam na punco, da se odločiva kako in kaj.''
''A sta veliko v gorah?'' jo zanima.
''Kr precej.''
''Kako vama je ime?'' me zvedavo vpraša.
''A ime te zanima?'' sem nekaj okolišil.
''A sta Marijana in Marko?'' je suvereno vprašala Meta.

Kaže, da sva postala skoraj ikona, da ne rečem inventar. Kako se je potem razvijalo smučanje z Velikega Ozebnika, si oglej v najinem arhivu turnih smukov za sezono 2000/2001.

MarkoVse stvari, ki so na najini spletni strani, lahko poiščeš na glavni strani, ki se ji piše kazalo. Ohišje leksikonskih podatkov je kartoteka vrhov. V mapi vsakega vrha so zbrani najini skromni podatki, ki so z njim povezani. Vrhovi, ki so premazani s sivo barvo, so nama dovolili obisk, preostali vrhovi ta dodatek, upava, željno pričakujejo. Stran se bo sčasoma obnavljala in dopolnjevala. Če bova pridna, bodo vse novosti zabeležene prav tam.

Če kaj manjka, a bi moralo biti, če je kaj netočno ali če je česa preveč (če imaš pohvale ni nič hudega, slabo zate je, če imaš garje (nikar ne beri graje, te z veseljem sprejemava)) - piši. Obljubiva, da ne bova odgovorila vsakomur.

Marijana & Marko
Kranj, 12.12.2001

Opozorilo!

Pri opisih in nasvetih sva se potrudila po svojih najboljših močeh. Vendar nisva odgovorna za morebitno nesrečo ali škodo, ki bi jo utrpel bralec teh spletnih strani, ko se bo ravnal po tukajšnjih opisih in nasvetih. Za navodila se bralec odloča sam in tudi tvega sam. Midva ne moreva vedeti, katere trenutne objektivne in subjektivne danosti omogočajo ali onemogočajo varen potek gorske ture.


Copyright

Prosiva, da upoštevate, da so te spletne strani avtorsko delo. Besedila in podatke, ki bi jih radi uporabili, opremite z avtorskimi navedbami. Zaželjeno je, da pred tem navežete stik z nama.