Marko Kern
Marijana Cuderman
Marijana & Marko

Slovenski dvatisočaki

Podatkovna baza

Podatkovni del spletne strani m&m je zgrajen okoli spiska poimenovanih slovenskih dvatisočakov. Vsak vrh, ki je v tej bazi podatkov, ima svojo spletno stran in na njej so predstavljeni najini podatki o tem vrhu. Podatki so zajeti iz najinega osebnega stika z goro in so razdeljeni po temah (smučanje, pristop, markacija, zanimivost...).

Podatki o vrhovih so dostopni iz dveh spiskov poimenovanih dvatisočakov, ki sta urejena po višini oziroma po abecedi.

Vrhovi, ki so opremljeni s povezavo, so že v bazi podatkov. Ostali še pridejo na vrsto. (Podatkov imava precej: Kaj te zanima?) Vse zanimive gorske smeri (predvsem take, ki niso še nikjer opisane) bova sčasoma, ko jih bova od blizu spoznala, vključila v to bazo.

Skalo in babo spoznaš šele takrat, ko jo 'pošvataš'. (Joža Čop)

Vrhovi, na katere sva že pristopila, imajo sivo ozadje. Obiskanih vrhov bo vedno več in nekoč, upava, bova od blizu spoznala prav vse. Če pogrešate opis kakšnega sivega vrha v bazi podatkov: pišite. Če imava podatke, ki vas zanimajo, jih bova z veseljem vključila v bazo.

Nastajanje seznama dvatisočakov

Evidentiranje slovenskih dvatisočakov, seznam poimenovanih dvatisočakov, kategorizacija dvatisočakov na glavne in stranske... Te zanima sodelovanje, si pripravljen prispevati podatke?