Marko Kern
Marijana Cuderman
Marijana & Marko

Kažipot po M&M

Zaradi ljubšega obiskovanja gora, kot urejanja podatkov, je glavna teža strani m&m posledično na najinem gorniškem dnevniku, kjer najdete vse gorniške podatke, najlažje s pomočjo vgrajenega iskalnika.

Glavni del strani m&m je podatkovna baza, ki jo sestavljajo slovenski vrhovi. Podatki v bazi so iz najinega spoznavanja/obiskovanja gora. Podatke bova v bazo postopoma vključevala. Ta podatkovna baza je v celoti dostopna iz kartoteke. Na podatke v bazi kažejo tudi povezave iz smučarskega in gorniškega vodnika.

Stran je prvenstveno namenjena brezpotno usmerjenim gornikom in bolj izkušenim/zahtevnim turnim smučarjem. A ker vse teče, se bo v smeri, kamor bova gorniško rasla, razvijala tudi najina gorniška stran.

Levi okvir zaslona: Glava

V osnovnem meniju so predstavitev, kazalo, kartoteka, dvatisočaki, dnevnik in novosti.

S pomočjo vgrajenega iskalnika boš lažje brskal po obsežnem gorniškem dnevniku.

Kartoteka je tabela poimenovnih slovenskih dvatisočakov, ki ima povezave do podatkov, ki so povezani s posameznimi gorami. To je glavna podatkovna (leksikonska) baza na tej strani. Več o tem si priberite na podstrani Slovenski dvatisočaki.

Klik na slikco v zgornjem levem kotu prikaže celotno sliko, odkoder je motiv izrezan. Povezava pod datumom vodi k turi, na kateri je bila fotografija posneta. Izvirno fotografijo v originalni velikosti pa odpre povezava pod navedbo ločljivosti slike.

Povezava pod naslovom strani naloži stran m&m na celoten ekran.

Desni okvir zaslona: Vsebina

Glavno kazalo. Teme so razdeljene na smiselna poglavja. Gorništvo sva umetno ločila na smučarski in nesmučarski del, čeprav sta v praksi neločljivo povezana.

V poglavju turno smučanje so podatki o turnem in alpinističnem smučanju: opisi smučarskih smeri (ti podatki so iz podatkovne baze in so dostopni tudi neposredno iz kartoteke), ocenjevanje smeri...

Pod klasično gorništvo sva vrgla pristope na vrhove, opise brezpotij, markiranih poti... (tudi ti podatki so iz podatkovne baze in so torej neposredno dostopni iz kartoteke).

Iz življenja gornika: tu so zbrana najina doživetja z gorskih tur.

Slovenski dvatisočaki je poglavje, ki se ukvarja s seznamom slovenskih vrhov nad 2000 metri. Nastajanje spiska, različni seznami vrhov... Seznama vrhov urejenih po velikosti in abecedi sta tudi uporabljena kot kartoteka podatkovne baze.

Gore in ljudje je zbirka najinih razmišljanj o odnosu med človekom in naravo.

V bibliografiji so zbrane povezave, ki nama koristijo pri načrtovanju izletov v gore in spoznavanju le teh. Enako velja za literaturo.

Dodatek ti bo pomagal pri navigaciji v prostoru (in času) skozi m&m.