Marko Kern
Marijana Cuderman
Marijana & Marko
1.5.2010: Z Male Rjavine v Pekel (SZ "stena")

TKG:

Danes spodaj ni nič pomrznilo, nad 2100-2200 se je pa naredila trapasta skorja, ki je samo zgago delala. Iz Kota do Pekla, potem pa čez SZ "steno" na greben (strmine do 45°) in še dobrih 50 vm levo na vrh Male Rjavine (2530 m).

Na grebenu smo bili dovolj zgodaj (8:00), da bi naredili tudi spust z vrha po JV vesinah, a nas je pričakalo še drugo razočaranje, ker so vesine hudo uboge in ne dopuščajo več zveznega smučanja. Z vrha tako na smučeh le nazaj do škrbinice (en peš prestop), potem pa en del ekipe dol po smeri vzpona (Takoj z grebena je najbolj strmo in razmere obupne, saj se je skorja neenakomerno predirala, pod njo je bilo pa prhko in si mimogrede odrezal celotno snežno podlago vse do skal - na začetku je celo kazalo, da se v takem sploh ne bo zavijalo, a se je nižje vse skupaj malo stabiliziralo.), drugi del pa v okviru markirane poti dol na Dovška vratca (En kratek del štamfanje po skalah, ker se je pri smučanju splazilo do tal.).

Pod 2200 m smo imeli potem lep turni smuk po zelo uživaškem gnoju. Snega je veliko, vse lepo zalito in tudi vzorno zglajena podlaga. Konec smuke je na 1300 m.