Marko Kern
Marijana Cuderman
Marijana & Marko
31.8.2009: Nad kukavičjim gnezdom

Nekaj bodic (kaj bodic, tudi ogenj je že bruhal) je že padlo, da je treba enkrat končno že posneti film z domačo slovensko glasbo. Slovenska ABA je kot nalašč, izbor je bil prišepnjen s planinske strani, besedilo uglašeno z dogajanjem, kadri vsi po vrsti spektakularni, le filmski igralci niso nič posebnega. Ampak bog pomagaj, drugih na hitro ni bilo moč najeti...Oglej si filmček Nad kukavičjim gnezdom.

Uvodni 'juhu': posledica na čisto odpeljane stopnice, ki je včasih predstavljala malo psihično zavoro v kontra smeri. Nekaj lufta in jeklenica skrbita za ustrezno razpoloženje.
Zlatkovi stopnji: to itak odpelje samo Luka, pri čemer je drugi posnetek spodnje stopnje zamočen, Kamero sem tako nesrečno nagnil, da sem skoraj navpično steno, ki je dodobra oželeznjena, položil praktično v horizontalo in dekleti v kadru stoje ležita.
Nemarno dretje 'pizza': Manjca je pred časom obljubila, da časti prvega, ki ta klanec odpelje. Tokrat je bilo sicer še malo mokro, tako da sem bil skeptičen in sem kmalu obupal, Luka pa ('vohrn' in požrešen, kakor je ;) dovolj vztrajen in v zadnjem dodeljenem poskusu jo je tudi terjal. Mimogrede, klanec je za V8.
Po nemarnem je omenjen osebek na drugi strani bruhajočega ognja, za dobro vago takoj zatem še 'baba', ki je bila precej huda, a nikakor ne name, temveč zato, ker na Tabli še vedno nima nicka 'Baba na biciklu'. Tista kletvica malo pred koncem filma je tako praktično njena, sam sem jo samo v primernem trentuku ubesedil, ko se mi je zadnje kolo ravno zagozdilo med deski, ki zakrivata luft...