Marko Kern
Marijana Cuderman
Marijana & Marko
27.9.2008: Val Glagno (okoli Crete Grauzarie)

Malo smo čarali s prstom po zemljevidu, 'našli' zanimivo turo z več variantami, pokukali v Stritarjev vodniček Karnijska potepanja, kjer smo našli še boljši namig za eno od podvariant, ki je vključevala slikovito mulatjero skozi dolino potoka Glagno.

Kot običajno smo jo navkljub kockanju lepo odnesli, vzpon (z vključenim vmesnim kratkim spustom) nad zaključkom ceste do najvišje točke ture je bil vozen nad pričakovanji, razgledi so bili 'itak' božanski, mulatjera Glagno je bila cukrček, ki je bil spodaj tik ob strugi sicer malo manj sladak, zato pa je bil preeedolg ubitačni vzpon za zaključek več kot primeren za ubijanje živih mrtvakov. Na koncu tako zaradi utrujenosti niti nismo pretirano jamrali, ko smo izbrali ponesrečeno smer sicer kratkega zaključnega spusta. Naslednjič bo potrebno konec drugje vdeti, možnosti sta še dve... ;)

Ne samo za montažo filma, tudi za polovico fotk gre zahvala 'Lukanu', pravzaprav so ta lepše vse njegove! K 'obveznemu' ogledu filma naj te prepriča pričujoči komentar s Table: "Samotni jezdeci. Prišli in odšli, ne da bi koga zbudili." Resnično!