Marko Kern
Marijana Cuderman
Marijana & Marko
16.6.2007: Košutni Dedec in Medvedja jama (okoli Krvavca)

Popoldne se je v nasprotju z napovedmi napravil tako čudovit dan, da bi bil smrtni greh, če bi ga zamudila. Pa ga nisva, tako da imava morda še kaj upanja in naju pekel ne bo hotel. Kriška planina - Fratina - Košutni Dedec - Medvedja jama - Mokrica - Kompotela - Vrh Korena - Jež - Zvoh - Krvavec - Kriška planina.

Po markirani potki s Kriške do drugega razcepa (kmalu za sestopom z ostrega razglednega roba, prvega markiranega odcepa vrisanega na zemljevidu sicer nisva opazila), desno po markacijah dol v smeri Korošice, pod skalno ostrogo levo gor na neoznačeno potko in vseskozi po glavnih nadaljevanjih do Dedca. Naprej po čudoviti lovski prečni potki do Debelega hriba. Na prvem razcepu po glavnem nadaljevanju (navzdol), na drugem razcepu lučaj nižje pa levo po stranskem kraku, ki kmalu pripelje do zaprte Medvedje jame. Notri sva smuknila ob levem robu, kjer je za nas suhce ravno še dovolj prostora, tako da sva si napasla firbec in hipoma našla 'arheološke' ostanke civiliziranega človeka: piksna Heinekena in namalana reklama za Fruc? Ne Fruc, klinc te gleda! :(

Še vedno lepo uhojena potka naju je privedla do planine Ovčarija in še naprej, preko enega zelo slikovitega prehoda, po travah navzgor, kjer se je lučaj pod grebenom dokončno porazgubila, tako da sva po svoje 'izskočila' tik pod vrhom Mokrice. Dan je bil še dovolj svetal in sva do izhodišča 'sestopila' preko markiranega grebena Ježa in krvavškega smučišča. Luštna tura z obilo 'brezpotja'! Za orientacijo in neoznačene potke glej zemljevid Grintovci 1:25k.