Marko Kern
Marijana Cuderman
Marijana & Marko
3.12.2006: Smrekovško pogorje - prečenje

Odsek Hlipovec - Travnik je bil zadnjič tako lušten, da je bilo potrebno poskusiti greben vse od Smrekovca. Zaradi peške/simulantke smo morali čarati z začetkom, tako da sva s Pikico vzpon iz Ljubnega na Mačkin kot opravila na koncu ture kot daljši kolesarski iztek. Nasploh je bilo zgoraj na grebenu strašno lepo!

Do Doma na Smrekovcu sva brcala po cesti, Marijana se je pa prebijala skozi labirint (ne)markacij in na koncu urezala direktno navzgor na greben, kamor sva morala midva od doma kar lepo poriniti (100 vm), saj razmere in 'strm' teren prave vožnje nista omogočala. Vožnja po/pod grebenom je bila zatem izredno prijetna, odsekoma čarobna, le sneg nama je tu in tam onemogočal vožnjo, drugače je bil pa greben razen nekaj ostrih mest, kjer je bilo potrebno kolo za kratko prenesti, praktično v celoti vozen. Odsekoma celo izjemno uživaško - s številnimi ovirami, ki so bile ravno še obvladljive. Drugi del grebena je v splošnem težji od prvega, edini daljši in zelo oster spust poteka s Komna (obisk najvišje točke grebena je zapoved) na Hlipovec, z grebenom je smiselno zaključiti na rami Z od Turnovke (Veliki Travnik), saj je spust preko Široke trate in naprej čez Mali Travnik in sv. Primoža zelo tekoč in prijeten, saj kar traja in traja!

Mi smo zaključili na Široki trati (Koča na Travniku), vzpon na Turnovko nam je onemogočil sneg, pa tudi noč se je bližala, spust je bil pa isti! Skratka lepo, pridemo potegnit še enkrat z dodatkom (Golte), pa v obratni smeri s S štartom...