Marko Kern
Marijana Cuderman
Marijana & Marko
14.6.2006: Iz Tržiča prek Dolge njive na Jezersko

Z Dolge njive na Jezersko je tura, ki naju je že dolgo vabila. S kolesom do Spodnje Dolge njive sva že kar domača, tu naju je pa pričakal zelo hud/strm klanec do Zgornje Dolge njive (kolovoz + travnik), ki mu kar ni hotelo biti konca. Spodnja polovica klanca je bila res izredno zahtevna (bolj V7 kot V6), saj poleg moči zahteva tudi dobro tehniko, v drugi polovici je strmina močno popustila, zato pa je bilo na poti vse več kamenja, na planini je bila pa zemlja še od snega namočena.

Sledili so številni luštni utrinki pri prečenju Plešivca, ki jih je na eni od zelo ostrih 'stopničk' na lepem prekinil oster 'penk', ko sem pri potisku na vso moč strgal verigo. Že tako sva bila s časom precej na tesnem, potem sva se pa še celo uro pregovarjala s členkom in zatičem, ki se kar nista hotela združiti. Zaplet so končno rešili dobro merjeni udarci s kamnom, ki so trdoglaveža končno prepričali v poslušnost ;)

Tudi nadaljnje prečenje je v prijetnem okolju zelo všečno, z orientacijo ni večjih problemov, čeprav sva tu in tam vozila po svoje, saj se nama opis in stanje parkrat kar nista hotela poklopiti (spremljaj oznake 'SAM' in vedno uberi najbolj smiselno/prečno nadaljevanje). Žal so naju pa vse do Virnikove planine morila številna (večinoma od letošnje zime) podrta drevesa, ki so nama vožnjo kar prepogosto prekinjala. Gotovo bova pot še ponovila, a le za predhodno pridno motorko...