Marko Kern
Marijana Cuderman
Marijana & Marko
6.8.2004: Kočna čez Mala vratca

Od Suhadolnika v Suhi dol, po prvem izrazitem kolovozu v levo in do konca. Po komaj sledljivi potki prečno naprej v isti smeri, čez Skedoven potok in vse do JZ gozdnega grebena Malih vratc. Po rebru navzgor (večinoma sledljiva potka) na vrh. Pot je zelo lepo prehodna (macesnov gozd sega visoko ;), šele malo pod vrhom nas ošvrkne ruševje (10m borbe, potem še malce več nizkega ruševja prav po grebenu; lahko se mu tudi umaknemo na levi strani grebena) in na koncu preplezamo še nekaj lahkih pečin in strmih trav.

Sestopila sva po razu v škrbino (kamin, neizpostavljena II) in nadaljevala tik desno od grebena (lahko), ki naju je pripeljal na vrh Na križu (nekdanja Kokrska Kočna), 2484m. Sestopila sva do bivaka in poskusila ujeti lovsko pot, ki pripelje od Suhega dola.

V megli se prav dosti ne vidi, pa še pot je bila presenetljivo slabo sledljiva (potko sva imela le vrisano na fotki ;( in ni čudno, da sva se kmalu znašla nad prepadnimi skoki. Tipala sva navzdol in po daljšem 'bluzenju' le našla gamsico, ki naju je dostavila pod prag. Nižje sva se spuščala v desno navzdol in ulovila manjšo grapo ter v njej našla veliko rdečo packo (lovska pot?). Shojen obvoz mimo skoka v grapi in levo navzdol na 'jutranji' kolovoz.

Samotna in presenetljivo lahka tura (od daleč južno pobočje Kočne ne kaže tako milega lica). Luštno.