Marko Kern
Marijana Cuderman
Marijana & Marko
28.4.2004: JV vesine Rjavine

Fantastično nemogoče je dejstvo, da nad Krmo obstaja pravljičen turni smuk, ki le tu in tam dočaka svojega princa. Nedotaknjene, odprte in široke JV vesine Rjavine nudijo vse, kar si smučar želi in še veliko več. Le smučino je potrebno usmeriti povsem stran od utečenih poti in se pregristi čez vstop (izpostavljen prestop izpod vršne zgradbe Rjavine na Teme). Same vesine po težavnosti ne pogledajo čez okvire turnega smučanja (pobočja so nagnjena za 30° in le v spodnjem delu pogledajo čez 35°), prehod pod Temenom (ko je zasnežen) pa je nekje S5.

V spominu sva imela, da so bile JV vesine Rjavine že presmučane. Poznala sva (ZZ) brezpoten pristop čez Teme na Rjavino in sva ga šla posmučat. Za dobro jutro naju je zmotila zlomljena palica le dve minuti od avta (letos 'šele' druga), a se po 'kratkem' bentenju človek počasi navadi (žival pa crkne, bi rekel Šrauf ;). Nad Travno dolino sva se usmerila na Pungrt in pod 'stenami' prečila proti Temenu. Izpostavljena polička je bila žal že delno kopna (5m), na vesinah pa naju je do vrha pospremil odjenjajoči se srenec.

Ob desetih sva po veselcu odbrzela navzdol, kopno polico je en M za hec kar 'posmučal' (z ostrimi robniki si po mixu trdega snega, trave in skal 'na varnem'), utrudljivi prečki čez Pungrt je sledil še odličen spust do skoka v Muravi(?), kjer sva dosegla 'turistični' del nad Krmo in zanimivo divjo ježo po 'vsmučani' dolgi prečki pod Draškim robom.