Marko Kern
Marijana Cuderman
Marijana & Marko
28.12.2003: Na rebru Drmalke

Popoldne sva si na 'lepem' zamislila turo od Potočnika (Podljubelj) direktno na Drmalko, po grebenu na Čislovec in po markacijah preko Prevala nazaj na izhodišče. Tako sva bila precej pozno na izhodišču. In še rositi je pričelo.

Na zemljevidu Stola in Begunjščice je vrisana neoznačena potka, ki iz Potočnikovega grabna vodi k Drmalki. Midva sva zaradi pozne ure Drmalko naskočila direktno iz grabna navzgor. Gozdno pobočje je bilo spodaj tako strmo, da je komaj še dovoljevalo varno napredovanje (mokra, višje zmrznjena podlaga). Prehod čez spodnje pečine sva našla na desni, nad njimi nadaljevala v levo in višje stopila na omenjeno potko. Potka se je višje obrnila v desno, stran od gozdnega rebra/grebena, midva pa sva prav po njem nadaljevala na Drmalko, 1312m. Greben je bil kar presenetljivo oster ter mestoma zelo strm in vseskozi je po ali tik ob njem vodila slabše shojena potka (gozdarske markacije).

Po Drmalki se je greben kmalu omilil in počasi sva privalovila na Čislovec, 1411m, na glavnem grebenu Dobrča - Begunjščica. Tu bi glede na zemljevid morala stopiti na markirano pot, a nisva. Razgleda ni bilo, časa še manj, vmes je začelo tudi snežiti in nekoliko sumničavo sva še naprej sledila 'drvarjem' in šele na vmesnem sedlu stopila na markacije, ki se v nasprotju z zemljevidom umaknejo tudi manjši vzpetini pred Prevalom.

S Prevala naju je že lovila noč, tako da sva markacije kmalu zamenjala za udoben makedam, ki je bil 'zglihan na nulo' in naju je nekajkrat boleče zabrisal ob tla (živ led v dolžini nekaj sto metrov). Prekrasna tura, tudi v oblačnem in deževnem vremenu.