Marko Kern
Marijana Cuderman
Marijana & Marko
12.5.2002: Pod Tičarico in Brinova glava

Opis brezpotne poti na Tičarico (pod Škrnatarico) je v Manj znanih poteh slovenskih gora. Brez večjih težav sva prišla na višino večje skalne glave (1850+ m). Tu v desno naju je pričakala izpostavljena široka gredina. Pogled nanjo nama je vzel sapo. Res je polica široka, vendar je nagnjena navzdol, potka ki gre po njej je ozka (in na najožjih delih je bilo še zapadno kamenje). Tudi nič pametnega ni za prijeti. Ni nama težko priznati, da so se nama ob prečenju tresla kolena.

Na drugi strani (čez rob) je bil vrh Tičarice videti prav blizu. Žal je začelo deževati in midva nisva hotela sestopati po mokrih in strmih travah in sva takoj obrnila. Izpostavljeno gredino sva nazaj grede prehodila z lahkoto in brez težav. Prav neverjetno, kakšna je bila razlika v težavnosti. Ni nama jasno ali je nazaj res toliko lažje ali je vsa stvar v glavi.

Dol grede sva pri križišču pred grapo Rdečega potoka obrnila navzgor in se kljub rosenju povzpela do izrednega razgledišča na vrhu Brinove glave (1571m). Na vrhu se je potem vreme odločilo in iz pršenja se je počasi razvil lep naliv.