Marko Kern
Marijana Cuderman
Marijana & Marko
16.3.2002: Velika in Mala Mojstrovka

Gaz po plazu tokrat ni bila bob steza. Zdaj si neupravičeno domišljam, da je moje jamranje iz prejšnjega tedna zaleglo. Smučar od m&m sem šel na Veliko, simulantka me je pa spremljala s ta Male.

Z vrha sem smučal direktno proti Mali Mojstrovki. Tisti, ki stvari poznate od blizu: prejšnji teden sem z vrha začel po grebenu v smeri Male Mojstrovke in sem moral zaradi skal pri vrhu malo 'štamfati', tokrat sem sledil dvema predhodnikoma direktno navzdol po pobočju. Snega je v tej varianti (20 višinskih metrov nižje se pridruži osnovni/prejšnji smeri) dovolj, vendar je za razred bolj izpostavljeno in strmo!

Malo Mojstrovko je od prejšnjega vikenda hudo pobralo. Smučati se da le po dolinici med Mojstrovkoma. Pešačenju po kopnem grebenu sem se izognil tako, da sem zasmučal v Pripravniško grapo (III+). Nekaj smučin je že bilo potegnjenih. Podpisal sem se še sam. V sami grapi trenutno čakajo trije ozki prehodi, drugače se da prav lepo zavijati. Zgornji prehod se da bočno oddrsati, srednjega in kratkega 'poštamfati' malo po skalah, za ta spodnjega pa rabimo krajše smuči ali desko. Širina spodnjega prehoda (ki pripelje na snežišče pod grapo) je bila precej krajša od mojih dolgih smuči (205 cm).