Aktualno > Naj dogodki > Aids

SVETOVNI DAN BOJA PROTI AIDSU

Že dobrih dvajset let se prvi december obeležuje kot svetovni dan boja proti aidsu. To je spomin na leto 1981, ko so prvič odkrili to bolezen, ki ima danes razsežnosti svetovne epidemije.

Tudi v naši zeleni hiški smo obeležili ta dan. Učenci novinarskega krožka na predmetni stopnji smo pripravili radijsko oddajo, katere rdeča nit je bila diskriminacija ljudi, ki so okuženi z virusom HIV ali pa so oboleli za aidsom. Najbrž se premalo zavedamo, da so diskriminacija okuženih in bolnih, socialna izolacija in javno zgražanje velikokrat še hujše kot težave,ki povezane z okužbo in boleznijo.
Opozorili smo tudi, da nobena dežela in noben posameznik nista varna pred širjenjem  okužbe z virusom HIV, ljudje smo izpostavljeni okužbi ne glede na celino, kulturo, socialni status, versko in drugo opredelitev.
S plakatom, ki je na ogled na predmetni stopnji, pa smo spomnili naše sošolce, kako se aids ne prenaša in kako se najpogosteje okužimo. Zadnja evropska raziskava namreč pokazala, da imajo ali pa imamo nepopolne in izkrivljene informacije o tej bolezni. 

Naj dogodki

Sodelujte

Če želite na spletne strani šole dodati vsebino, ki bi bila zanimiva tudi za vaše sošolce, pišite Lorieti Pečoler, mentorici novinarskega krožka.
lorieta.pecoler(a)guest.arnes.si

Navodila za pripravo gradiva