Tekmovanje BOBER

V novembru je na šoli potekalo tekmovanje v računalniški in informacijski pismenosti - BOBER. Tekmovanja se je udeležilo 131 tekmovalcev od 4. do 9. razreda. Tekmovali so v dveh kategorijah.
V kategoriji Bobrček (od 4. do 6. razreda) je najboljši rezultat dosegla učenka Eva Gašparič iz 4. a razreda. V tej kategoriji je 24 učencev doseglo bronasta priznanja.
V kategoriji Mladi bober (od 7. do 9. razreda) sta najboljši rezultat dosegla učenca Primož Kobale in Nika Lešnik, oba iz 9. a razreda, ki sta se uvrstila na državno tekmovanje. V tej kategoriji je 20 učencev prejelo bronasta priznanja.
Vsem učencem čestitamo za doseženi rezultat.

Naloge z rešitvami si lahko pogledate na spodnji povezavi.

Vsak, ki tekmuje profitira, saj je tekmovanje že zaradi zanimivih nalog izziv in vzpodbuda k logičnemu razmišljanju. Tekmovanje Bober je namenjeno učencem, ki jih zanimajo različne teme s področja računalništva in informatike. Tekmovanja se lahko udeležijo vsi učenci, tudi tisti, ki niso vpisani k predmetu računalništva. Tekmovanje Organizira Fakulteta za računalništvo in informatiko, v povezavi z drugimi sorodnimi fakultetami. Tekmovanje poteka na dveh ravneh: - šolsko tekmovanje in državno tekmovanje.

Šolsko tekmovanje je v bistvu neke vrste predtekmovanje oz. izbor za udeležbo na državnem tekmovanju. 
Potekalo bo drugi teden v novembru, od 12. do 15. novembra 2013 med 7. in 19. uro, istočasno na vseh sodelujočih šolah. 
Vsakemu tekmovalcu je na voljo računalnik povezan z internetom in poteka v spletnem tekmovalnem okolju.

Tekmovalec se prijavi in od trenutka prijave do izteka tekmovanja ima na razpolago 45 minut za reševanje 15 miselnih nalog, ki so pestre in zanimive. Po izteku časa (45. min) se tekmovalno okolje samodejno zapre in shrani rezultate tekmovalca.

POMEMBNO:  Iz "Bobrovega štaba" so sporočili, da svičnik in prazen list papirja ne štejeta med "prepovedane pripomočke". Zagotovo kakšna skica med tekmovanjem pride prav.

Organizacijski odbor bo na osnovi rezultatov v predtekmovanju izbral 1% najboljših tekmovalcev, ki se bodo udeležili državnega tekmovanja, ki bo letos na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru.

Danijel Korpar, koordinator tekmovanja