Noč v muzeju

DSC 0114V sredo, 18. 6. 2014 smo v okviru delavnic "Na poti k odličnosti", udeležili delavnice v Muzeju narodne osvoboditve v Mariboru, kjer smo si skozi igro o izgubljenem zakladu ogledali razstave o življenju in delu mariborčanov v različnih časovnih obdobjih. Obiskali smo tudi fotografski muzej in izdelali senčne slike. Ogledali smo si film in nato v muzaju tudi prespali.
Zjutraj smo v prekrasnem zavetju muzejskega vrta ustvarjali v likovni in glasbeni delavnici. Ker smo bili tako zavzeti in prijetni, nas z veseljem ponovno pričakujejo.
21 učencev od 4. do 7. razreda z mentoricama Janjo Ambrožič in Karmen Podrekar

Šola v naravi 2. razred

DSCN1538Dnevi so minili kot bi trenil in mi smo že nazaj. Ampak, ko bi vi vedeli, kaj vse smo doživeli! Srečali smo kar nekaj dinozavrov in se za nekaj časa spremenili v arheologe. Pa to sploh ni bilo nič proti temu, da smo se iz oči v oči srečali z Bedancem in ga uspešno pregnali. Spoprijateljili smo se s teto Pehto, zapeli skupaj s Kekcem, ki je tako že od nekdaj naš prijatelj. Če ne bi ravno v času našega obiska Planice gradili novih skakalnic, pa verjamite, da bi postavili nov rekord v poletih. Žal nam je malo ponagajalo vreme, zato smo morali za nedoločen čas prestaviti vzpon na Triglav. Ja, dolgčas nam res ni bilo.
Več pa v galeriji slik.

Obisk Kulturnega središča evropskih vesoljskih tehnologij

DSCN0414V petek, 6. 6. 2014, smo se v okviru projekta Na poti k odličnosti odpravili na delavnice v Vitanje. Ko smo prispeli tja, smo najprej zapisali naša pričakovanja.

»Pričakujem, da bomo videli zanimive vesoljske stvari.« (Ana Plajnšek)
»Zanimivo vesoljsko tehnologijo. Izvedeli bomo veliko o raketah in delovanju drugih vesoljskih plovil.« (Miha Marko)
»Mislim, da bomo videli vesoljske ladje, se kaj naučili o katerem izmed znanstvenikov.« (Anja Ambrožič Simončič)
»Leteče krožnike, rakete, spoznali bomo Neila Armstronga«. (Staš Dolinšek)
»Skice in makete kakšnih raket, satelitov in drugih podobnih stvareh«.(Kim Obaha)

Sledil je voden ogled po muzeju. Tam smo spoznali izjemno zanimive stvari: vesoljska vozila, delovanje satelitov in tudi življenje v raketi. Ogledali smo si dokumentarni risani film o premagovanju težnosti (3. Newtonov zakon). Potem smo izdelali še vozilo na raketni pogon in izvedli tekmovanje Bitka za Mars. Zmagal je avtomobilček, ki je poletel do Neptuna. 

Preberi več

Podkategorije