Šolski parlament PDF natisni E-pošta
Šolska skupnost
Prispeval Danijel Korpar   
ponedeljek, 21. februar 2011, ob 23:09
Šolski parlament je najvišji in izvršilni  organ skupnosti  učencev šole.

Se redno sestaja na delovnih sestankih. Svoj sedež ima v  glasbeni učilnici. Šolski parlament učencev skliče ravnatelj šole, lahko pa tudi mentor skupnosti učencev šole najmanj dvakrat letno. Pobudo za sklic šolskega parlamenta lahko da tudi predstavnik oddelčne skupnosti.

Vsako leto se udeležujemo otroških parlamentov, ki ga organizira Zveza prijateljev mladine Maribor. Ti parlamenti potekajo na različnih ravneh.Aktivnosti v zvezi z otroškim parlamentom potekajo na rzličnih ravneh.
Vse skupaj se začne na vsaki šoli  posebej, ko se učenci uskladijo o njihovih pogledih na temo, ki je to leto obravnavana. Nato nekaj predstavnikov šole te sklepe predstavi na Območnem otroškem parlamentu, kjer se zberejo predstavniki bližnjih okoliških šol. Predstavitvam vedno sledi diskusija, v kateri sodelujejo vsi prisotni. Novost letošnjega parlamenta je iz diskusije v akcijo.
Mestni parlamenti, ki potekajo že na dokaj visoki ravni, pa so priprava za Državni parlament, ki ponavadi poteka v prostorih Državnega zbora. Tam je navzočih veliko izredno vplivnih ljudi, ki bi naj bili pripravljeni poslušati želje, predloge, mnenja otrok in ki lahko pripomorejo tudi k njihovi uresničitvi!
Temo za šolski parlament sporoči Zveza prijateljev mladine, lahko pa jo oblikuje tudi skupnost učencev. Ta tema se obravnava v oddelčnih skupnostih in predstavniki jo prikažejo na šolskem parlamentu.

Tema 23. otroškega parlamenta v šolskem letu 2012/13 je "Odraščanje."
Mentorica šolskega parlamenta je Darja Vezjak.
 

Statistika

OS : Linux 6
PHP : 5.4.33
MySQL : 5.5.40
Čas : 06:14
Predpomnenje : Omogočeno
GZIP : Onemogočeno
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes142
mod_vvisit_counterVčeraj96
mod_vvisit_counterTa teden964
mod_vvisit_counter01568
mod_vvisit_counterTa mesec3277
mod_vvisit_counter06841
mod_vvisit_counterSkupaj353269