Srednja kmetijska šola Maribor

TEČAJ REZI SADNEGA DREVJA IN VINSKE TRTE

Domov
Gor
Programi za odrasle
Predmetniki
Organizacija
Andragoški zbor
Potek pouka
Šolski koledar
Informiranje
Vpisni pogoji
Ocenjevanje

Na Srednji kmetijski šoli Maribor vsako leto organiziramo tečaj rezi sadnega drevja in vinske trte. Namenjen je vrtičkarjem in vsem ostalim, ki jih to prvo pomladansko opravilo veseli in zanima. Letošnjega se je udeležilo 23 ljudi iz Maribora in bližnje okolice, nekaj pa jih je bilo tudi iz Koroške in iz področja Ptuja. Potekal je na šolskem posestvu, v sredini meseca marca.


Udeleženci so spoznali zimsko rez večine sadnih vrst, ki uspevajo pri nas, različne vzgojne oblike, spoznali pa so tudi nego teh sadnih rastlin skozi vse leto. V vinogradniškem delu pa so se seznanili z rezjo, dobili pa so tudi napotke za zelena dela, ki jih morajo opraviti med letom. Skozi ves potek tečaja je bil velik poudarek na varovanju okolja in izgledu krajine.


S svojim aktivnim delom, razmišljanji in vprašanji so udeleženci potrdili smisel tega tečaja, ki ga bomo organizirali tudi v prihodnje.

Andrej KOSTREVC, inž.kmet.

organizator praktičnega pouka

 

<

 

 
Vpis ] Predstavitev ] Programi ] Druge dejavnosti ] Odrasli ] Posestvo ] Obvestila ] Kazalo ] Domov ] Gor ] [ Programi za odrasle ] Predmetniki ] Organizacija ] Andragoški zbor ] Potek pouka ] Šolski koledar ] Informiranje ] Vpisni pogoji ] Ocenjevanje ]
 

 Število obiskov od 1-feb-2001:

(C) Kmetijska šola Maribor
e-pošta: sr-kmetijska.mb@guest.arnes.si

Oblikovanje spletnih strani: INFOSTORITVE