Srednja kmetijska šola Maribor

Posestvo

Domov
Vpis
Predstavitev
Programi
Druge dejavnosti
Odrasli
Posestvo
Obvestila
Kazalo

Danes šolsko posestvo obsega 132 ha površin ki leže pod vinogradi Kalvarije in ima polnilnico kakovostnih vin, vinsko klet, večji in manjši rastlinjak, vrt zdravilnih zelišč, čebelnjak, drevesnico, trsnico, sušilnico sadja, v šoli pa specializirane učilnice in ob njej šolski park.

Na ravninskem delu pod Kalvarijo klimatski pogoji  omogočajo intenzivno pridelavo mnogih sadnih vrst: jablan, hrušk, breskev, sliv, marelic, češenj, jagodičevja in orehov.

Na strmih vzpetinah, severozahodno od mestnega jedra, že od nekdaj uspeva vinska trta, ki daje odlično vino. Posebej blestijo sorte, kot so: renski rizling, laški rizling, rumeni muškat, chardonnay in sauvignon. Zaradi strme lege so bogato obsijane s soncem. Lahka peščena zemlja pa grozdje in vino obogati s čudovito cvetico. 

Poleg dijakov skrbijo za trto tudi strokovni delavci naše šole. Rezultati tega so vrhunska vina, ki jih pridelujemo na Kalvariji.

Preko šolskih površin je speljana tudi Razgledna vinogradniško - sadjarska učna pot ki je namenjena šolarjem in meščanom Maribora.

Srednja kmetijska šola ] Domov ] Vpis ] Predstavitev ] Programi ] Druge dejavnosti ] Odrasli ] [ Posestvo ] Obvestila ] Kazalo ]
 

 Število obiskov od 1-feb-2001:

(C) Kmetijska šola Maribor
e-pošta: sr-kmetijska.mb@guest.arnes.si

Oblikovanje spletnih strani: INFOSTORITVE