Obiskali smo kmetijo

Utrinki in vtisi

Prijel sem kravo za roge
IJA- IJA- O.   
Krava je zamukala
MU- MU- MU.
Takrat je ponorela
IJA- IJA- O!   

Jakob Koncut, 1.a

Na kmetiji mi je bilo lepo. Od vseh živali mi je bila najlepša kobila. Imajo tudi veliko krav. Krave imajo, da prodajajo njihovo mleko. Pes pridno čuva hišo. Zanimiv mi je bil gosak. Najbolj mi je bilo dobro kislo mleko. Skakali smo po senu. Erik in Lucija sta vozila traktor. 
Tinkara Komel   1.B

Bili smo na kmetiji pri Strgarjevih. Prvi nas je pozdravil pes. Hlev sta čuvala tudi gosak in goska. V hlevu smo videli veliko krav. Videli smo tudi kmečke lastovke. Pobožali smo kobilo. Poskusila sem domače mleko. Bilo je zelo dobro.
Chantal Torkar    1.B

Na kmetiji je lepo. Ko smo bili na kmetiji smo videli veliko živali: krave, psa, muco, gosi in kobilo. Pogostili so nas z mlekom in piškoti. Najbolj dobro mi je bilo kislo mleko. Všeč mi je bil pes. Nič se ga nisem bala.
Teja Lazar   1.B

Na kmetiji mi je bilo lepo, ker sem videla veliko živali. V hlevu sem videla krave. Najbolj mi je bila všeč kobila.
Nafie Velioska    1.B

Na kmetiji me je presenetila kobila. Lahko sem jo pobožala. Videli smo tudi krave, bike, gos, mačko in psa. Pes je bil dober čuvaj. Všeč mi je bilo, ko sem vozila traktor. Poskusila sem sladko in kislo mleko. Nabrala sem veliko teloha. Všeč mi je bila mačka. Imela je mehko dlako.
Lucija Belingar     1.B

Bili smo na kmetiji. Namesto psa je pazil gosak. Ampak tudi pes je bil še kar dober. Postregli so tudi nas. V Batah smo šli pogledat, kako se dela sir. Lahko smo ga tudi poskusili.
Zala Simčič    1.B
 


Najbolj mi je bil všeč konj. V hlevu je smrdelo. Imeli so tudi psa.
Ana Mikulin, 1.a

Najbolj mi je bil všeč pes. Poskusil sem mleko. Tudi traktor sem vozil.
Chris Čibej, 1.a

Rad imam živali, zato mi je bilo zelo lepo. Tudi jaz bi živel na kmetiji.
Žiga Vidrih, 1.a

Bili smo na kmetiji pri Strgarjevih. V hlevu smo kravicam in teličkom postregli s senom. Ogledali  smo si tudi konja. Videli smo tudi gos in gosaka. Nato smo se lotili sendvičev. Po malici smo se odpeljali v Bate. Tam nam je prijazna gospodinja postregla s sirom.
Ana Clemente, 1.a

Ko smo bili na kmetiji., smo videli veliko živali. Videli smo krave, dva bika, konja, kokoši in gosi. Pri Strgarjevih so nam ponudili kislo in sladko mleko. Imeli so tudi psa čuvaja. Imeli so tudi štiri teličke.
Anja Kancler, 1.a

Bili smo na kmetiji. To kmetijo kličejo- PRI STRGARJEVIH. Imajo 55 glav živine. Imajo tudi psa, ki varuje živino na paši. Najbolj mi je bilo všeč mleko.
Kristjan Stibilj, 1.a

Na kmetiji mi je bil najbolj všeč konj. Vesela sem bila, da sem ga lahko hranila.
Tina Loverčič, 1.a

Na kmetiji mi je bil najbolj všeč konj, ker mi je iz roke pojedel FRUFRU bonbon. Bili smo pri Strgarjevih. V hlevu so bile krave, bika in telički. Videli smo bale sena. Videli smo tudi stroje, ki jih uporabljajo na kmetiji. Biki so imeli v nosu uhan. Krave so v hlevu  glasno mukale. Najbrž smo jih prestrašili. Na kmetiji so nas lepo pogostili. Še bi šla na to kmetijo. Špela Ušaj, 1.a , 

Na kmetijo smo se peljali z avtobusom. S seboj smo vzeli malico. Všeč mi je bilo, ko sem božala krave. Videla sem tudi lastovke, ki so gnezdile v hlevu. Gospodar kmetije nem je povedal, da se vsako leto vračajo nazaj ob istem času.
Maja Golob, 1.a

Kmetija je bila kar velika. Imeli so 55 glav živine. Imajo dosti strojev.Lepo mi je bilo, ko sem božal bika in psa. Videl sem kobilo, ki je bila bele barve.
Filip Filipović, 1.a

Bili smo na kmetiji pri Strgarjevih. Ponudili so nam mleko in čaj. Na poti v šolo smo se ustavili še v sirarni pri Fabjanu. Izlet nam je bil zelo všeč. Tudi, ker ni bilo pouka.
Blaž S. Skok 

  

[Prva stran] [O šoli] [Informacije] [Projekti] [Kulturni kotiček] [Zanimivosti] [O Solkanu] [Virtualna šola][Strani učencev]

 (c) Viljenka Šavli
25.06.2003