Home
Novosti in obvestila
Modeli letal
Modeli avtomobilov
Napotki pri gradnji
Elektronika
Letenje
Delavnica F3A
Tekmovanja F3A
Download
Povezave
Naprodaj

 

       

Iz naslova izbrišite
"-BRISI-"

 

 

 

 

 

 

Dobrodošli na moji modelarski strani, ki je namenjena predvsem tematiki kategorije F3A!

Dostopnost informacij na spletu in želja naučiti se pravilno izvajati figure, me je 1999 spodbudila k prevodu Fédération Aéronautique Internationale (FAI) pravilnika za kategorijo F3A (akrobatski motorni modeli). Modelarska konferenca je bila idealno mesto za nadaljevanje ideje ponovno obuditi tekmovanja F3A v Sloveniji. 

Kako naprej? Brez popularizacije kategorije ne bo šlo. Možnosti je več: članki v časopisih, modelarska konferenca, televizijske oddaje itd. Skrb za podmladek je ta trenutek najpomembnejša in prav v ta namen je bila dne 20.03.2004 na Letalski zvezi Slovenije (LZS) organizirana prva F3A delavnica. 

Po nekaj letih tekmovanj in hoje na robu strahu ali se bo disciplina prijela in obstala smo bili v letih 2007 in 2008 priča pravemu razcvetu, ki sta mu pripomogli zlasti dve veliki skupini pilotov iz najprej primorske in nato še ljubljanske regije. Pridružili so se nam tudi piloti iz sosednje hrvaške. Tako je bila dosežena kritična masa, ki omogoča sedaj hitrejše korake naprej. Spogledujemo se tudi že z zahtevnimi FAI letalnimi programi saj je znane letenja že dobro.

Verjamem, da ni več daleč čas, ko bodo naši tekmovalci lahko nastopili na prvem evropskem prvenstvu.

Do takrat pa vam želim lepe figure in uspešne pristanke.

Vaš Igor Makovec

     
V razgovoru z G.Bruckmannom na avstrijskem državnem prvenstvu F3A, 2008 Takoj po zadnjem finalnem letu s katerim Christophe Paysant-le-Roux postal evropski prvak 2010. CPLR je najuspešnejši F3A tekmovalec vseh časov. Zelo prijeten sogovornik. Kapfenberg (AT), 04.09.2010.      
 
Rubin, 2006 Otop, 2008 Alliance 2009 El Tiburon 2011