Začetek Dogodki Pozdrav pomladi v Vrtovinu

Število obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes127
mod_vvisit_counterVčeraj196
mod_vvisit_counterTa teden527
mod_vvisit_counterPrejšnji teden2977
mod_vvisit_counterTa mesec8649
mod_vvisit_counterPrejšnji mesec32319
mod_vvisit_counterSkupaj1284826

Na strani (zadnjih 20 min.): 3
Vaš IP: 86.61.101.171
MOZILLA 4.5, WINDOWS
Danes: 16 Jun, 2015
Pozdrav pomladi v Vrtovinu PDF natisni E-pošta

tetka_pomlad2

Težko rečemo, da je letos prišla pomlad v Vrtovin neopazno. Sprejeli smo jo slavnostno in z očitnim veseljem.

Priprave na predstavo Pozdravljena, pomlad so se začele že v januarju, a zadnji teden so bile še posebno nabite z energijo in nestrpnostjo. Zato smo se v četrtek nekoliko sprostili ob peki kokosovih piškotov. Otroci so pripravili sestavine, mesili in zvaljali testo, nato pa še oblikovali piškote. Pečica je bila večkrat polna in šola je omamno dišala. Pa smo se vzdržali in piškote shranili za obiskovalce naše predstave.

pecemo piskotki1 piskotki2 piskotki3 piskotki4 piskotki5 piskotki6 piskotki7

V petek nas je presenetila tetka Pomlad. Obiskala nas je kar sredi pouka. Bila je tako svetla in pisana in polna moči. Dišala je po cvetlicah, ki jih je prinesla s seboj. Spraševala nas je o pomladi, nam izdala nekaj njenih skrivnosti. Pripovedovala pa nam je tudi zgodbico o zaljubljenem zvončku.

tetka_pomlad tetka_pomlad1 tetka_pomlad2 tetka_pomlad3 tetka_pomlad4 tetka_pomlad5 tetka_pomlad6 tetka_pomlad7

Popoldan pa smo pokazali, kaj vse znamo in tako slavnostno sprejeli pomlad in proslavili tudi naše mamice in očke. Predstava se je začela ob lepih mislih o naših starših in pesmici Jaz pa grem na zeleno travco. Sledila je zgodba o prijateljstvu, igra Zeleni fantek, ki so jo otroci zaigrali pod mentorstvom učiteljice Erike Štrancar. Naš edini junak tretjega razreda, Matej, je deklamiral Pavčkovo pesem Mama, sledil pa je ples Ob bistrem potoku je mlin. Otroci so nato staršem in vsem obiskovalcem zaželeli veselo pomlad ter razdelili majhno pozornost in kokosove piškotke, ki so zelo hitro pošli. Čestitke, mali Vrtovinci, super ste!

Naj bo tudi vaša pomlad vesela!

darilca jaz_pa_grem_na_zeleno_travco mama_in_ocka Pavcek_-_Mama piskotki zeleni_fantek1 zeleni_fantek2 zeleni_fantek3 zeleni_fantek4 zeleni_fantek5 zeleni_fantek6 zeleni_fantek7 zeleni_fantek_-_Kopija