This site will look much better in a browser that supports web standards, but it is accessible to any browser or Internet device.






Iz domačega lonca

KULINARIKA


V okviru skupine in oddelkov OVI DAS bomo enkrat mesečno pripravljali preproste jedi, sezonske jedi in jedi po receptih naših babic. Pripravljali bomo predjedi, glavne jedi, sladice in solate. Dvakrat v tem šolskem letu načrtujem pripravo jedi za otroke in mladostnike vseh skupin. Priprava jedi bo potekala v skupini ali čajni kuhinji. V pripravo jedi bom vključila otroke in mladostnike oddelkov OVI DAS po njihovih individualnih sposobnostih. Jedi bomo tudi primerno postregli.

Cilji projekta:


  1. - razumejo pomen dobrih prehrambenih navad za zdravje,
    - usvajajo osnove higiene pri pripravi hrane,
    - usvajajo primerno obnašanje pri jedi,
    - spoznajo kuhinjo, opazujejo, naštejejo in pravilno poimenujejo opremo, aparature in pripomočke v kuhinji,
    - spoznajo osnove vzdrževanja posode, pribora, aparatov in ostalih pripomočkov ter pohištvene opreme,
    - primerjajo nova spoznanja s svojimi izkušnjami doma,
    - pridobivajo čut za osebno higieno in higieno kuhinje,
    - spoznajo potrebo po rednih dnevnih obrokih,
    - razumejo pomen zajtrka in kosila, malice in večerje za zdravje,
    - osvajajo kulturno in higienično pripravo in uživanje hrane,
    - spoznavo pomen uživanja svežega sadja in zelenjave,
    - spoznajo priložnosti za praznovanja,
    - razvijajo občutek za medsebojno sodelovanje,
    - pridobijo občutek za kulturno in estetsko pripravo praznovanja,
    - razvijajo čut pripadnosti skupini,
    - navajajo se na odgovorno izvajanje zadolžitev posameznih nalog,
    - spoznajo se s postopki priprave na delo,
    - spoznajo in uporabijo enostavne recepte za pripravo jedi,
    - naučijo se uporabljati čajno kuhinjo ob pomoči učitelja,
    - naučijo se uporabljati enostavne gospodinjske aparate,
    - po sprotnih navodilih se naučijo opravljati enostavna gospodinjska opravila.

  2. Dober tek!

 



N
a vrh | Domov