Bojana Kunst
Nemogoče telo - The Impossible Body

Telo in stroj: gledališče, reprezentacija telesa in razmerje do umetnega

avtorica: Bojana Kunst
naslov: NEMOGOČE TELO
telo in stroj: gledališče, reprezentacija telesa in razmerje do umetnega
impresum: Ljubljana: Založba Maska, 1999
knjižna zbirka: Transformacije; 3
predmetne oznake: Človeško telo - Reprezentacija - Gledališče - Estetika
UDK: 792.028.3, 792:1
vrsta gradiva: zaključena publikacija, tekstovno gradivo - tiskano
ID: 104613376


© Bojana Kunst

Visit www.kunstbody.org for updates.
The Impossible Body - summary in English... iz recenzij:

"... Avtoricin pristop je pomemben prav zaradi preseganja pragmaticnega sledenja modnim obratom in prijemom v gledaliski praksi, saj je delo zastavljeno kot dvojna arheoloska osvetlitev problema telesa v gledaliscu - skozi moderno in avantgardno zgodovino gledalisca in njegovih teorij, in skozi filozofsko priliko o stroju in telesu..."
dr. Lev Kreft

"... V celoti gre torej za tekst, ki v nas prostor vnasa nov, temeljit in zaokrozen premislek o statusu telesa, njegovem razmerju do reprezentacije in do gledalisca. Kot tak ponuja izvrsten okvir za refleksijo o sodobnih gledaliskih praksah, s katerimi ima avtorica sicer obilo izkusenj po prakticni plati..."
"... V zadnjem casu je mocno naraslo zanimanje po eni strani za probleme telesa v gledaliscu, posebej povezano z vzponom razlicnih praks performansov, in po drugi strani naspoh za problem telesa in njegove reprezentacije kot teoretski problem. Tekst mag. Bojane Kunst se izmed mnozice prispevkov, ki so posveceni tej temi, odlikuje po sirokem zamahu, s katerim se je avtorica lotila tega vprasanja, in po teoretski in historicni poglobljenosti njenega pristopa..."
dr. Mladen Dolar