Domov
O društvu
Vizija
Upravni odbor
Statistični podatki
Urnik
Tradic. aktivnosti
Prireditve
Razstave
Aktualno
Obrazci
Fotogalerija
Povezave

 

 

 

 

AKTUALNO

 

NOVI KROŽKI V ŠTUDIJSKEM LETU 2012/2013

Nemščina - prvi koraki

Primerno za tiste, ki se še nikoli niste učili nemškega jezika ali za tiste, ki imate občutek, da ste že toliko pozabili, da bi se morali učiti zopet od začetka.

Moto: »Meje mojega jezika so meje mojega sveta« -

           »Die Grenzen meiner Sprache sind die Grenzen meiner Welt«

           (Ludwig Wittgestein)

Kljub veliki razširjenosti angleškega jezika je prav, da se učimo tudi jezike svojih sosedov, saj je od dobrega sporazumevanja odvisno tudi dobro razumevanje. In kam hodimo pozimi smučat? Kam hodimo še vedno največkrat nakupovat ali na krajše izlete? Katera sosednja dežela ima najlepše kolesarske poti? In kje so našim najbližje gore? Ob vseh teh priložnostih se srečujemo z lokalnim prebivalstvom in z znanjem njihovega jezika bomo najprej premagali nezaupanje in prišli do tiste usluge, ki si jo želimo.

V začetnem 40 - urnem tečaju se bomo s pomočjo učbenika Berliner Platz, Deutsch im Alltag für Erwachsene – Einstiegkurs, priložene CD in ob podpori primernega slovarja in dodatnih vaj naučili osnovnih jezikovnih spretnosti v vsakdanjih situacijah. To bo primerna osnova za bolj samozavestno in sproščeno uporabo v nemško govorečem okolju ali za  nadaljevanje učenja, če boste to želeli.

Marija - Manca Potočnik, mentorica 

Digitalna fotografija za seniorje          

Vsebine programa so razporejene tematsko:

bulletmotiv fotografiranja s poudarkom poiskati pravi objekt in pravilno zapolniti sliko.
bullet spoznavanje delovanja fotoaparata, kratek pregled zgodovine fotografije, splošno o digitalni fotografiji in digitalnih fotoaparatih.
bulletlikovne osnove in pravila zlatega reza, kakor tudi uporaba tretjin in nasveti za pravilno razporeditev objektov.
bullet fotografiranje narave, katero delimo v pokrajinsko in potopisno fotografiranje, s posebnim poudarkom na letne čase, reke, gorovja, cvetovi drevesa in posnetki živalskega sveta.
bulletportretna fotografija in fotografiranje skupin na izletih ali zabavah, fotografiranje ljudi na ulicah, pri delu in športu.
bulletposeben poudarek na fotografiranje mest in ulic, zgodovinskih motivov, spomenikov in pomnikov s poudarkom na arhitekturne detajle. 
bulletv nadaljevanju program se posvetimo organizacija fotografij na trdem disku in urejanje fotografij v albume, oblikovna in vsebinska analiza fotografij.  
bulletosnove digitalnega urejanja slik, popravljanje osvetlitve in kontrasta, popravljanje in poudarjanje barv, odstranjevanje šuma in retuširanje slik v programu Adobe Photoshop Elements, Picassa in Gimp.
bulletodpiranje in shranjevanje fotografij, povečevanje in premikanje po fotografiji, vrtenje fotografij, izravnava horizonta in obrezovanje fotografij, popravljanje rdečih oči in ostrenje fotografije.
bulletuporaba računalnika za predstavitve fotografij znancem, predstavitev slik na televizijskem zaslonu, tiskanje fotografij na tiskalnik, pošiljanje in sprejemanje fotografij s pomočjo elektronske pošte in objava fotografij v internetnih galerijah.

Boris Šalej, mentor

Rastline naredijo dan lepši

Hortikultura, kultura cvetja z vsemi segmenti in poudarkom na okrasnem delu, ki zajema:

bullet

notranji design; oblikovanje s cvetjem in drugimi materiali, notranje ureditve z izborom in postavitvijo rastlin, umestitev dekorja v prostor z upoštevanjem sezonskega pristopa glede na praznični ali letni čas

bullet

zunanji design; načrtovanje ureditve balkona, terase, vrta, parka s poudarkom na  izboru rastlin in njihovo umestitvijo v prostor, izborom posod, izborom neživih materialov, vrtnega pohištva in drugih vrtnih elementov....

bullet

spoznavanje rastlinskih skupin

bullet

spoznavanje rastlinskih vrst in sort

bullet

zgodovina hortikulture

bullet

terensko izobraževanje

Simon Ogrizek, mentor

VITA 55+

Program Vita 55 + je namenjen ženskam po 55 letu starosti, plodnem času naših večjih  sprememb, ki ne vplivajo zgolj na spreminjajoče in spremenjeno telo, pač pa v veliki meri tudi na naše emocionalno počutje. 

Ravno zaradi tega vadba »Vita 55+« ni zgolj fizična aktivnost, temveč na podlagi znanstveno utemeljenih metod povezuje tako telo, kot duha. Globoko v našo miselnost smo že sprejeli dejstvo, da je gibanje osnova našega dobrega počutja in splošnega zdravja. Prav tako smo sprejeli večjo stopnjo odgovornosti v skrbi za svoje zdravje in splošno dobro počutje. Razumemo, da smo v veliki meri MI sami tisti, ki lahko k mozaiku lastnega zdravja prispevamo veliko.

Vadba 55 + temelji na povezanosti več različnih pristopov, ki so se v preteklosti in skozi klinično prakso pokazali kot učinkoviti. V ta namen povezujemo znanja s področij kineziologije (vpliv gibanja in naših mišic na kognitivne procese), joge, raztezanja (stretching-a), pomena dihanja, kontemplacije in meditacije z najnovejšimi spoznanji o razvoju človeka in njegovih potencialih.

Prisrčno vabljene k vrelcu ohranjanja vitalnosti in dobrega počutja J

Sonja Bercko,

Univ.dipl.soc.del., PAI

Šola psihosinteze in geštalta

Reiki: Moje življenje, moja sreča

Naše življenje je pot, ki jo moramo prehoditi. Od nas je odvisno, kako in na kakšen način. Duhovna znanja nam omogočajo, da dobro spoznamo sami sebe in tako tudi najdemo svojo pot v materialnem svetu, ki nas osrečuje.

Tečaj Reikija je namenjen vam, ki želite v sebi na naraven način in s pomočjo univerzalne življenjske energije, ki vas obkroža v vesolju, spodbuditi proces samozdravljenja, se sprostiti in umiriti, odpraviti negativne vzorce, ki vas omejujejo, izboljšati počutje ter zdravje. S pomočjo reikija bomo skupaj iskali notranje ravnotežje, preprostost in enostavnost, življenjsko iskrenost, modrost, srečo in ljubezen.

Tečaj je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela.

 

Tjana Burger, mentorica

 

BONITETE ZA ČLANE

Refleksoterapija Petra Žist s.p.

 

10% popust z izkaznico

     041 593 058

Kozmetični salon Urška s.p.

 

20% popust na gotovino

     041 697 267

Pizzeria in grill Dimato

10% popust na hrano z gotovino

     040 831 503

La mans bižuterija 

 

10% popust

    03 587 63 73

Sanolabor od 1 do 5 dne v mesecu

 

5% popust na gotovino

      03 8977320

Reha od 1do 10 dne v mesecu

 

5% popust

     03 898 5640

Masažni salon Higieia

 

20% popust

     041 461 492

Art Celje nad 100€ nakupa

 

10% popusta

      03 4929130

Art Celje do 100€ nakupa

 

7% popust

      03 4929131

Bazen Topolšica

 

12% popust

      03 8963100

Salon Masaj

Studio Jantar                            

Gorenje Point                                                             

 

  30% popust      

15% popust  na  gotovino

7% popust  

     041 322 565

      041 875 021

  03 899 2882(7)