Analiza telesnega in gibalnega razvoja učencev in učenk OŠ Kamnica

Objavljeno Sreda, 20 Januar 2016
DSC00080Predavanje za starše in učitelje: Analiza telesnega in gibalnega razvoja učencev in učenk OŠ Kamnica
 
V torek, 12. 1. 2016, smo na šoli gostili priznanega predavatelja prof. dr. Janka Strela. S svojim strokovnim in pedagoškim delom je začrtal prelomne smernice na področju športne vzgoje tako na svetovni kot nacionalni ravni.
Prof. dr. Janko Strel je na podlagi rezultatov v športno vzgojnih kartonih naših otrok predstavil izsledke raziskave in jih primerjal z rezultati izpred nekaj let.
Podrobneje nam je predstavil vseh 11 meritev in nekatere zanimivosti, ki jih je moč prebrati iz športno vzgojnega kartona. Poleg telesnega in gibalnega razvoja se s športno vzgojnega kartona otroka razbere njegov intelektualni in vedenjski razvoj ter prehranske navade.
Na splošno so rezultati telesnega in gibalnega razvoja naših učencev iz leta v leto boljši. Regijsko smo v samem vrhu, na kar smo lahko upravičeno ponosni.
Profesor je prava enciklopedija znanja in praktičnih izkušenj, s katerimi je nagovoril kar lepo obiskano predavanje namenjeno staršem in učiteljem.
Po predavanju je sledila slovesna otvoritev gibalnice.
Gibalnica je nov prostor na OŠ Kamnica, ki je namenjen gibalnemu razvoju vseh  učencev, ter malo drugačnemu, aktivnemu pouku.
Sredstva za opremo gibalnice smo zbrali s pomočjo Dobrodelnega združenja Koraki za Korakce. S sodelovanjem in akcijo zbiranja denarja smo pričeli že v šolskem letu 2014/2015, ko so v organizaciji Združenja Koraki za Korakce potekale dobrodelne prireditve v sodelovanju s številnimi sponzorji, na šoli pa smo v ta namen pridno zbirali odpadni papir. Organizirali smo tudi božični bazar in se 23. 5. 2015 vsi skupaj odpravili na dobrodelni pohod.
K otvoritvi so tako pripomogli tudi starši in učenci OŠ Kamnica. Vsem, ki so kakorkoli pomagali pri zbiranju sredstev in opremi gibalnice, se zahvaljujemo.
Otvoritev sta vodili  Mija Kozole in Maša Satler, popestrili pa so nam jo Zara Godec na kitari in Orfova skupina. Učenci 5. b, pa so staršem prikazali nekaj možnosti uporabe gibalnice.
 
Po otvoritvi se že veselimo zanimivih in aktivnih  ur v gibalnici.
 
Darja Vezjak
Veronika Gomboc
DSC00073 DSC00074 DSC00076
DSC00077 DSC00078 DSC00079
DSC00086 DSC00081