IZBERITE POVEZAVO:
 

MEDNARODNI PROJEKT 2007/2008 

  DOMOV

  O ŠOLI

  KONTAKT

  ZAPOSLENI

  OBVEZNI PROGRAM

  RAZŠIRJENI PROGRAM

  SKUPNOST UČENCEV

  ZA STARŠE

  ŠOLSKA SVETOVALNA SLUŽBA

  ŠOLSKA KNJIŽNICA

  PODALJŠANO BIVANJE

  PROJEKTI

  AKTUALNO

  JEDILNIK

  SPLETNE POVEZAVE
     

GRADIVO ZA POSAMEZNE PREDMETE

 

 

 
 
 

                                                                 
HRANA IN UMETNOST 
ART AND FOOD - USING ART TO CHANGE EATING HABITS

Projekt ŽITO

Hrana in umetnost je Comenius 1 projekt, ki je nastal pod okriljem mreže NEAC. Trajal bo 3 šolska leta, torej med leti 2006 in 2009.
V projektu so vključene: Slovenija, Francija, Norveška, Romunija in Velika Britanija.

V šolskem letu 2006/2007 je bil projekt posvečen JABOLKU.

V drugem letu našega evropskega projekta smo izbrali temo ŽITO. V okviru te teme potekajo različne aktivnosti med letom, največ aktivnosti pa je izvedenih na dan izvedbe šolskega projekta 3 x 3.

Koordinatorica: Metka Vajdič, prof.    

 

 
 
 

Učenci 7. razredov so v jesenskem času obiskali Soržev mlin, kjer so spoznavali proizvodnjo moke. Seznanili so se z različnimi vrstami žita in njihovo predelavo. V ta namen so izdelali številne plakate in pripravili seminarske naloge, ki so jih predstavili pri predmetu naravoslovje, praktično pa preizkusili pri izbirnem predmetu sodobna priprava hrane.

Marca so imeli osmošolci tehnični dan s skupno temo KRUH. Na šoli so spekli različne vrste kruha, v nadaljevanju pa so obiskali Srednjo kmetijsko šolo v Štorah, kjer so jim dijaki pokazali različne načine priprave jedi iz moke.

V času izvedbe projekta 3 x 3 so na šoli potekali različne dejavnosti in delavnice: učenci so izdelovali okraske iz različnih vrst žita, predstavljali žito na plakatih, iskali po literaturi, peli pesmi, ki so nastale ob žetvi in spravilu žita, in še mnogo drugih stvari. Vsi izdelki so bili nato razstavljeni v vitrinah in na panojih po šoli. PROJEKT 3X3

Sestavni del evropskega projekta so tudi evalvacijska srečanja. Letošnje je potekalo na Norveškem od 9. do 13. marca. Udeležili so se ga štirje učenci in dva učitelja: Armenda Haliti, Simon Slemenšek, Aljoša Hrastnik, Eva Vidak, vodja projekta Metka Vajdič in koordinator evropske mreže za Slovenijo Aleksander Verhovšek. Srečanje je bilo delovno obarvano, saj so udeleženci spoznali utrip šole, spremljali pouk, obiskali glavno mesto Norveške in kuhali značilne jedi države, od koder so prišli. Naši učenci so Slovenijo predstavili z domačimi salamami in gobovo juho z ajdovimi žganci. Ob poskušanju jedi petih različnih držav so spoznavali raznolikost v kulturi prehranjevanja in različne okuse. Izkušnja je vse udeležence obogatila za nova spoznanja in nove prijateljske vezi, ki so se ustvarile v tem štiridnevnem druženju.

    

Do konca šolskega leta nas čaka še izdaja biltena vseh dejavnosti projekta, razstava fotografij s srečanja, razstava izdelkov in plakatov pa je stalna.

Na norveškem srečanju smo načrtovali tudi delo za prihodnje leto. Jeseni bomo mi gostili naše partnerje v Celju in priprave že potekajo. Potrudili se bomo, da bodo udeleženci našega srečanja s sabo prinesli veliko dobre volje in delovne vneme, saj bomo tudi mi pripravili različne delavnice za učence in njihove spremljevalce, peljali pa jih bomo tudi po Sloveniji. Srečanje bo predvidoma trajalo štiri dni.   PROGRAM SREČANJA V SLOVENIJI

Utrinki z Norveške ...













                   

 

 

 
© 2007. III. osnovna šola Celje. Vse pravice pridržane!                                                                                                                           Stran ureja: Urška Sotler