zemljevid
aktivnosti
lokalne znamenitosti
cenik
kontakt
foto album
knjiga vtisov
slovenija info
zeleznice
letalisce JP
LTO
Xpoint
vreme
posocje
Apartmaji v bližini
Ponudba
Če bi se radi odpočili, če bi se radi sprehodili po okolici, ki vam nudi veliko naravnih lepot, čudovitih razgledov in aktivnih športov, se odločite za počitnice v apartmajih Savan.
soca sotocje kopanje

Soča
Smaragdna reka Soča, ki jo je Simon Gregorčič imenoval hči planin, vam nudi obilo prijetnih doživetij. Lahko se sončite na njeni peščeni plaži ali pa zaplavate v kristalno čisti vodi. Še posebej privlačna je za ribiče in tiste, ki jih pomirja enakomerno šumenje gorske lepotice in se lahko s knjigo v roki zasanjajo na njenem bregu. Ribiči se ponašajo z bogatim ulovom soške postrvi. Ta velja za avtohtono ribo v tej smaragdni lepotici.
soca kajak plavanje

Planine
Če ste ljubitelji planin, je naš kraj primerno izhodišče za krajše in daljše planinske izlete. Pri odločitvi o le-teh vam lahko damo kak koristen nasvet, saj se tudi sami večkrat povzpnemo tja gor, kjer kraljujeta mir in spokojnost.
gore alpinizem planika
gams
kolesarji

Adrenalinski športi
Tolminska je privlačna tudi za tiste, ki uživajo v adrenalinskih športih. S padalom se lahko spustite s Kobale (1080 m) in zajadrate nad globino, kjer se vam odpre čudovit pogled nad celo tolminsko kotlino. Soška dolina je biser Julijskih Alp. Lahko se po kristalni reki spustite z raftom, kajakom, kanujem ali hidrospeedom. Za tiste z visoko stopnjo adrenalina pa je mikavno soteskanje in skakanje čez slapove divje reke. S kolesi lahko odkrivate skrite kotičke divje Tolminske.
padalec rafting soteskanje

Smučanje
Če se odločite obiskati nas, ko so hribi še pokriti s snežno odejo, vam priporočamo dve lepi smučišči, ki sta od našega apartmaja oddaljeni le slabo uro. To je urejeno smučišče Črni vrh nad Cerknim in nekdanje visokogorsko smučišče Kanin nad Bovcem. Tu je možna zgolj turna smuka na lastno odgovornost, saj naprave ne obratujejo več. Zaradi višine se sneg dolgo ohrani in je smuka mogoča do pozne pomladi.
smucanje smucanje kanin

 


Poletne aktivnosti
v Tolminu

metalcamp

sajeta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Žabče 2008
Google Analytics Alternative