LUTKOVNI BIENALE

 

4. K L E M E N Č I Č E V I * D N E V I

OD 19. DO 21 MAJA 1999

V NOVEM MESTU

    Postavljeno: 18.05.99

riba1.gif (12010 bytes)

 

Prvi dan:

Ostala dneva:

DRVARNICA

LABIRINT

ZGM Jesenice

ZAPIK

SLIKE Z RAZSTAVE

DANI PREKLA

PASTIRSKA BAJKA

 

 

DOMOV

emailed.gif (14893 bytes)

Oblikovano vtsl.gif (1679 bytes)

 

 

 

PREDSTAVITEV GLEDALIŠČ

 

 

 

 

Gledališče ZAPIK dramaturginje Jelene Sitar, ki se na postdiplomskem študiju izpolnjuje iz psihoterapije in muzikologa Igorja Cvetka ni samo gledališče, je več kot to, je zabaven, poučen in ustvarjalen - popoln gledališki dogodek: je hkrati delavnica prijaznih iger, ki jo dopolnjuje duhovita uprizoritev in laboratorij, v katerem se krešejo ideje, iščejo novi odgovori, prebuja domišljija in krepi ustvarjalna energija, iz katerih nastajajo lutke, ki jih otroci veselo odnesejo domov.

Ta z drevesa hruške stresa je prstna igra, namenjena najmlajšim, da izvedo, kdo so ti, ki se zbudijo ravno takrat kot mi, gredo spat istočasno z nami, z nami rišejo, nas popraskajo po glavi, razmečejo in pospravijo igrače. Vsakemu prstu je namenjena ena prstna igrica. S predstavo je gledališče gostovalo tudi na festivalu v Kazahstanu.

 

Ta z drevesa hruške stresa je prstna igra, ki je namenjena najmlajšim korenjakom, da izvejo, kdo so ti, ki se vsak dan zbudijo ravno takrat kot mi, gredo spat istočasno z nami, z nami rišejo, nas popraskajo po glavi, razmečejo ali pospravijo igrače. (iz Barbara Zych: Gledališče Zapik /Otrok in družina 1/99)

hruske.jpg (12693 bytes)

 

 

 

The theatre ZAPIK of dramatist Jelena Sitar, who is currently enrolled in a post-graduate programme in psychotherapy, and the musicologist Igor Cvetko is not only theatre, it is more than that, it is a fun, didactic and creative, perfect theatrical event: it is at the same time a workshop, consisting of friendly plays, complemented by a witty performance, and a laboratory which sparks ideas, in which new answers are searched for, imaginations awaken which strengthens the creative process of puppet making which results in the creation of new puppets which children gladly take home.

Ta z drevesa hruske stresa (This One Shakes Pears off Trees) is a finger play intended for the youngest of audiences, in order for them to learn about fingers that wake up and go to bed at the same time we do, that draw with us, scratch us on the head, that scatter and put away the toys as well. One finger play is dedicated to each finger. With this play the theatre gave a guest performance at the festival in Kazakhstan.