![]() |
||||
| MENI
|
  | KAKOVOST V vseh izdelkih Pivovarne Laško uporabljamo vodo iz neokrnjenih okoliških hribov, ki slovi po vrhunski kakovosti in daje našemu pivu značilen karakter. Poseben pivovarski ječmen sortiramo, uporabimo pa le tistega, ki ustreza najvišjim standardom. Takšen ječmen s pomočjo posebne tehnologije predelamo v slad. Pivu daje aromo in osvežilno grenkobo, služi kot začimba, vsebuje pa mnoge zdravilne lastnosti, ki se prenesejo v pivo. V Pivovarni Laško uporabljamo hmelj domačih svetovno priznanih proizvajalcev te plemenite rastline. Za potek alkoholnega vrenja je nujen pivski kvas, kvasovke pa močno vplivajo tudi na kakovost ter končni senzorični profil piva. V naših pivih uporabljamo kvasovke spodnjega vrenja, zato se le-ti uvrščajo v skupino lager piv. ![]() ![]() ![]() |
  | MENI |
![]() |
||||