Iz rok v usta in naprej

 

Domače naloge

Govorilne ure

Bralna značka

Domače branje

Koledar

Zanimive povezave

Utrjevanje znanja in ponavljanje

NIT

DRU

SLO

MAT

Dnevi dejavnosti

Obvestila za starše

Učenci raziskujejo in ustvarjajo

Utrinki iz...

Raziskujem in ustvarjam

 

 

 

 

 
 

1. Razvrsti živila v skupine po izvoru. (rastlinski, živalski)

2. Primerjaj količine hrane, ki jih dnevno potrebujejo različno velika bitja. (U str. 73)

3. Katere snovi mora vsebovati hrana, da se zdravo razvijamo?

4. Povej zakaj potrebujemo ogljikove hidrate, beljakovine, maščobe, vitamine, mineralne snovi, prehranske vlaknine, vodo in  kje/v kateri hrani jih najdemo. (U str. 71)

5. Kaj je pomembno pri prehranjevanju? (U str. 72)

6. Kolikokrat na dan je zdravo in priporočljivo jesti?

7. Od česa je odvisno kaj in koliko pojesti? (U str. 73)

8. Kako se spreminja hrana na poti skozi telo? (U str. 74)

9. Zakaj je pomembno, da hrano razkosamo in dobro prežvečimo? (U str. 74)

10. Kaj se zgodi, ko se hrana meša s slino in drugimi prebavnimi sokovi? (U str. 74)

11. Povej vzroke in posledice podhranjenosti in prehranjenosti. (U str. 74)

12. Kako poskrbimo za trajnost živil? (U str. 75)

13. S čim se hranimo na različnih koncih sveta? (u str. 75)