Obisk RTV Maribor

Objavljeno četrtek, 19. oktober 2017

rtv-1Sreda (18. 10. 2017) je bila resnično bogata in polna presenečenj. Obiskali smo RTV Maribor. Sprejel nas je novinar Tone Petelinšek, ki že vrsto let vodi oddajo radijska delavnica znancev, nam razkazal tudi najbolj skrite kotičke rtv hiše in z nami velikodušno delil svoje bogate novinarske izkušnje.

Še isti dan je zapisal:

Medijska kultura in mladi. Danes (18.10.2017) je nacionalni rtv center v Mariboru obiskala večja skupina učencev in treh učiteljic osnovne šole kamnica. V večini so bili to člani njihovega novinarskega krožka. Ogledali so si posamezne produkcijske enote centra - Radio Maribor, tv studio, glasbeni in dramski studio... V slednjem so mladi novinarji posneli tudi 7 minutni pogovor s sošolci in dvema učiteljicama. Ta pogovor bo tudi objavljen v daljši oddaji (RDZ) o kamniški osnovni šoli... Učenci so se izkazali. Med njimi je kar nekaj zelo obetanih novinarskih talentov...

 

rtv-2

Kot se za prave novinarje spodobi, smo pripravili-posneli tudi krajši radijski pogovor.

rtv-3

Budno spremljanje snemanja.

rtv-4

Tonski mojster Simon Spreitzer budno spremlja nastajanje radijske oddaje.

rtv-5

Vedno pripravljeni in budni...

rtv-6

Najprej smo obiskali veliki glasbeni studio, kjer nam je veliko zanimivega s področja snemanja glasbe zaupal tonski mojster Darko Kukovič.

rtv-7

V TV režiji.

rtv-8

V TV studiu je novinarka Julija opravila intervju z gostjo Klaro.

rtv-9

Še ena skupinska na koncu.