28. regijski Otroški parlament

Objavljeno ponedeljek, 19. marec 2018

parlamentV petek, 16. 3. 2018 je potekal v Mariboru 28. regijski Otroški parlament, na katerem so letos otroci razpravljali na temo šolstvo in šolski sistem.

Na regijskem otroškem parlamentu, ki ga že 28 let organizira Zveza prijateljev mladine, so se zbrali 103 učenci mariborskih in okoliških osnovnih šol. Po delu v skupinah so se predstavniki zbrali na plenarni seji in izvolili 12 predstavnikov v nacionalni otroški parlament, ki bo v Ljubljani 9. aprila.

Sprejeli so tudi sklepe, da si želijo več praktičnega pouka, pristnejših odnosov in spodbujanje samoiniciativnosti na področjih, ki jih zanimajo.

Kot novost letošnjega parlamenta je tudi ta, da bomo isto tematiko obravnavali tudi naslednje leto, saj otroci v preteklosti namreč niso mogli slediti uresničitvam njihovih predlogov.

Letos so OŠ Kamnica uspešno zastopali Sara Barbirič Frank, Maj Emeršič in Arne Završnik, ki bodo skupaj z mentorico, Darjo Vezjak, informacije iz razprave prenesli na šolsko raven in skupaj definirali problem na katerem bomo poglobljeno delali v prihodnje.