fzs
 
 
 

 

Fotografski ex tempore
ANA DESETNICA 2006

Foto klub Kamnik v sodelovanju z Gledališčem Ane Monro pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije prireja fotografski Ex tempore digitalne fotografije, ki bo potekal v času Ane Desetnice, mednarodnega festivala uličnih gledališč v Ljubljani od 28. 6. do 2. 7. 2006.

  1. EX tempore poteka pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije (FZS št. 10/06) in se točkuje po njenih predpisih. Udeležijo se ga lahko amaterski in poklicni fotografi iz Slovenije in tujine.
  2. TEMA: razpoloženje, vzdušje, publika, scena, komunikacija med nastopajočimi in publiko na Ani Desetnici, Mednarodnem festivalu uličnih gledališč, ki bo potekal v središču Ljubljane med 28. junijem in 2. julijem 2006.
  3. Udeleženec se pred pričetkom fotografiranja prijavi pri prireditelju na INFO TOČKI V PARKU ZVEZDA (Kongresni trg) v Ljubljani, kjer izpolni prijavnico in vplača prijavnina.
  4. Udeleženec lahko sodeluje s 15 digitalnimi posnetki. Prenos digitalnih podatkov z nosilcev posnetkov (CD, USB ključ, spominska kartica ali s fotoaparata, pri čemer mora imeti udeleženec s seboj kabel z možnostjo priključka fotoaparata na USB 2.0) na računalnik bo možna na Info točki v parku Zvezda v Ljubljani.
  5. Posnetki morajo biti posneti v času trajanja ex tempora v Ljubljani med 28. junijem in 2. julijem 2006.
  6. Vsak udeleženec osebno odgovarja za avtorstvo fotografij.
  7. Prijavnina je 2.400 SIT oz. 10 EUR in se poravna sočasno z oddajo izpolnjene prijavnice ob vpisu.
  8. Vsak udeleženec bo na otvoritvi razstave prejel katalog razstave v digitalni obliki.
  9. Predvidoma bodo podeljene 1., 2. in 3. nagrada po pravilih FZS in do 5 diplom. Organizator bo dobitniku prve nagrade podelil tudi digitalni fotoaparat Olympus digital mju 700.
  10. Dela, oddana na ex temporu, lahko organizator uporabi v predstavitvene namene v povezavi z ex temporom in Ano Desetnico, mednarodnim festivalom uličnih gledališč in za izdelavo kataloga brez plačila honorarja avtorjem. Udeleženec dovoljuje prireditelju Foto klubu Kamnik in soorgaizatorju Gledališču Ane Monro, da posnetke uporabi za nekomercialno predstavitev v ustreznih medijih, razstavah, v razstavnem katalogu v tiskani ali digitalni obliki.
  11. Organizator si pridržuje pravico, da del, ki ne ustrezajo pogojem in pravilom razpisa, kršijo avtorske pravice, so drugače sporna ali zanje ni bila plačana pristojbina, ne predloži žiriji.
  • Pogoji ex tempora veljajo za vse udeležence. Odločitve žirije so dokončne. S sodelovanjem na ex temporu fotograf sprejema vsa zgoraj navedena pravila in z njimi soglaša.
  1. Dogodka se fotografi udeležujejo na lastno odgovornost. Pri fotografiranju so udeleženci dolžni spoštovati zasebnost ljudi in varovati okolje.
  1. Časovnica

Rok za oddajo:

02.07.06

Žiriranje:

20.07.06

Obveščanje o rezultatih:

25.07.06

Razstava:

01.08.06

Vračanje del s katalogom:

01.09.06

  1. Dela bo ocenila veččlanska strokovna komisija, v kateri bodo tudi Goro Osojnik, predsednik Gledališča Ane Monro, Dušan Pirih Hup, Matjaž Tančič, Tadeja Kovač - KUD France Prešeren  in Špela Kragelj (F1).
  2. Fotografije bodo razstavljene v razstavišču KUDu France Prešeren na Karunovi 14 v Ljubljani v času od 1. 8. do 15. 8. 2006

V času Ane Desetnice, Mednarodnega festivala pouličnih gledališč v Ljubljani bo potekala tudi Fotografska delavnica. Vodili jo bodo Jean Pierre Estournet, Dušan Pirih Hup in Matjaž Tančič. >>>

 

 
 
Fotografska zveza Slovenije, p.p. 4388, 1001 Ljubljana, Slovenija