Srečanje gojiteljev mesojedih rastlin

Padova 2012

Letos so se naši sosedje odločili za drugo lokacijo, kar pa nas ni prav nič motilo. Še več nas je šlo tja kot običajno. Mesta Padove ni potrebno posebej predstavljati, saj je znano vsem ljudem z zelenimi prsti po spomladanskem in jesenskem sejmu cvetja. Obvezen je ogled botaničnega vrta, ki je najstarejši univerzitetni botanični vrt na svetu.

Urejen je klasično in odlično vzdrževan. Kljub svoji majhni površini skriva čudesa narave, ki jih je treba videti na lastne oči. Njihov ginko je bil vsajen daljnjega leta 1750!

Člani italijanskega društva ljubiteljev mesojedih rastlin so pripravili razstavo v tem ambientu, ki pa kljub vsemu trudu članov društva ni bila na ravni prejšnjih srečanj v Miri. Tako po številu razstavljenih rastlin kot drugih eksponatov, skromnejši je bil izbor rastlin na stojnicah, izobraževalnega dela skorajda ni bilo, pogrešali smo vsaj osnovno gostinsko ponudbo.

Taka je bila postavitev ob vhodu. V razstavnem paviljonu so bile vsega občudovanja vredne saracenije, drugih rastlin tako rekoč nismo opazili. Bilo jih je veliko, a ne v najboljšem stanju.

Prodajalci so bili omejeni s prostorom na 10 m2. Stojnice so bile le štiri.

Na našo srečo smo prišli dovolj zgodaj, da smo lahko izbirali med še polnimi stojnicami. Ob našem odhodu je za druge obiskovalce ostalo bore malo.

Nekateri so začudeno gledali nas in naše polne vrečke, drugi so nas celo fotografirali. Se vidjamo naslednje leto!

 

    Začetna stran Značilnosti Opisi Vzgoja Fotogalerija Literatura Dogodki