PEČENA JABOLKA (pečena, nadeta jabolka)

 

KAZALO

 

1. NADETA JABOLKA

2. PEČENA JABOLKA Z MARMELADO, OREHI IN S SMETANO

3. SLADKA PEČENA JABOLKA


NADETA JABOLKA

4 večja jabolka,

3 žlice rozin,

3 žlice mandeljnov,

3 žlice presladkorjenih češenj,

1/2 kozarca belega vina,

sok,

1 pomarančo,

1 beljak,

5 dag sladkorne moke,

limonina lupina.

 

Jabolka olupimo, peščišče izrežemo in namesto njega vstavimo naslednji nadev:
na drobno zrežemo rozine. Mandeljne in presladkorjene češnje. Jabolka nadenemo in jih prelijemo s sokom pomaranče, kateremu smo primešali vino. Damo v skledo iz jenskega stekla, pokrijemo in postavimo v ogreto pečico ter dušimo do mehkega . Medtem iz beljakov in 5 dag sladkorne moke, stepemo trd sneg, v katerega nastrgamo limonino lupino ter z brizgalko stisne
mo na dušena jabolka. Sedaj nepokrito lepo spečemo.


PEČENA JABOLKA Z MARMELADO, OREHI IN S SMETANO

Jabolka skrbno operemo in jim izrežemo peščišče .

Vdolbino napolnimo z marmelado in orehi.

Pečemo v ogreti pečici pri 200 stopinj približno 15 minut.

Pečena ohladimo in okrasimo s stepeno smetano.


SLADKA PEČENA JABOLKA

Obriši jabolka, jih zloži v pekač, prilij zajemalko vode ter postavi v pečico, da se mehko zapečejo.

Potrosi jih s sladkorjem in serviraj.

Valentina Žižek, 8. a


NAZAJ NA "RECEPTI"