KREMA (krema, pena, puding)

 

KAZALO

 

1. JABOLČNA KREMA

2. JABOLKA S KREMO

3. JABOLČNA PENA

4. JABOLKA V SADNEM PUDINGU


JABOLČNA KREMA

Sestavine:

5 večjih jabolk,

3 beljaki,

1/4 kg sladkorne moke,

sok iz 1/2 limone,

2 žički ruma,

piškoti.

Jabolka spečemo in jih potem približno uro mešamo z beljaki, sladkorno moko, limonin sokom in rumom.

Dobimo povsem belo peno. Damo jo na steklene krožnike, okrasimo s piškoti in ohl,anjeno serviramo.

Simona Matjašec,8.c


JABOLKA S KREMO

SESTAVINE:

10 sladkih jabolk,

1 žlica sladkorja, malo cimeta,

sok pol limone,

1 dl vode ali vina.

PRIPRAVA:

Jabolka olupimo, razpolovimo, izdolbemo peščice ter jih zložimo v kozico. Potresemo jih s sladkorjem, pomešamo s cimetom in vanilijevim sladkorjem, polijemo z vodo ali z vinom ter pokrito dušimo na zmernem ognju. Tekočino o dlijemo, jabolka pa zložimo v skodelice.

Vdolbine zapolnimo s pol žličke marmelade in prelijemo z vanilijevo kremo.

Simona Matjašec, 8.c


JABOLČNA PENA

3 jabolka,

beljak dveh jajc,

sok polovice limone,

3 žlice sladkorne moke,

5 dag orehov.

Jabolka spečemo v pečici jih olupimo, odstranimo peščice, meso pa gladko mešamo. Beljake stepemo v trd sneg, primešamo sladkorno moko in limonin sok, ter zmešamo z jabolčnim pirejem. Damo v servirno skledo in posipljemo s sesekljanimi orehi. Dobro ohladimo in postrežemo. Tako peno lahko pripravimo tudi iz drugega sadja.

Simona Matjašec, 8.c


JABOLKA V SADNEM PUDINGU

SESTAVINE:

5 jabolk,

2 žlici ,

2 žlici ruma.

BISKVIT:

3 jajca,

3 žlice sladkorja,

3 žlice moke, za nožev vrh pecilnega praška.

PRIPRAVA: Iz beljakov stepamo trd sneg, vmešamo sladkor, nato rumenjake in še stepemo. Rahlo primešamo moko s pecilnim praškom. Testo damo na dva prsta debelo namazan in z moko potresen pekač. Pečemo pri 200 stpinjah 12-15 min. Biskvit takoj ločimo stran od pekača in ga čez nekaj minut obrnemo na desko. Stekleno skledo obložimo z biskvitnimi rezinami; te pa navlažimo s kompotom. Jabolka olupimo, izdolbemo peščišča in skuhamo v sladkani vodi. Marmelado pomešamo z rumom in napolnimo.

Marija Kreslin, 8.c


NAZAJ NA "RECEPTI"