Naj dogodki                      ***  
   


Šolsko leto 2003/04
Marec  2004

_____  * _________________________________________________________  

6. 3. 2004

 

Ledina piše knjigo - dan odprtih vrat na OŠ Ledina

Z dejavnostmi ob dnevu odprtih vrat, ki so potekale pod naslovom Ledina piše knjigo, se je naša šola dejavno vključila v mednarodni Unescov projekt Mladi posvojijo spomenik - OŠ Ledino. Hkrati pa so se s tem začele priprave na obeležitev 150. obletnice šole.

Na tiskovni konferenci so sodelovali predstavniki učencev iz posameznih delavnic in njihov mentorji, predstavniki iz Zavoda za šolstvo, nekdanji učitelji in nekdanji učenci.         

V medijih 1, V medijih 2

Utrinki iz delavnic na razredni in predmetni stopnji:             

 

_____  * _________________________________________________________  

22. 3. 2004 do
25. 3. 2004

Projekt Pomladni dan v Evropi
Teden pomladi na OŠ Ledina
    

          Na Osnovni šoli Ledina, Ljubljana, smo v tednu pomladi imeli naslednje dejavnosti:

  • 22. marca je na šoli potekala okrogla miza z naslovom EVROPA, PRIHAJAMO. Častni gost na okrogli mizi je bil g.minister za okolje in prostor Janez Kopač, pogovarjal pa se je z učenci 7.e/9-letke. V uvodu je predstavil razloge za priključitev Evropski uniji, nato pa je odgovarjal na vprašanja učencev. Okrogla miza je potekala v sproščenem vzdušju.

  • Od 22.marca dalje si je bilo na šoli mogoče ogledati tudi tematsko razstavo z naslovom »NA SVETU SI, DA GLEDAŠ SONCE«, na kateri so bili razstavljeni izdelki v različnih tehnikah na temo pomladi.

  • 23. marca ob 10.uri smo se priključili celotni Evropi z zvonom miru. Spomnili smo se vseh, ki jim ta vrednota ni samoumevna in si zaželeli, da bi naši drobni koraki miru med nami vodili k večjemu miru v svetu.

  • 23. marca je bila na šoli osrednja prireditev POZDRAV POMLADI. Na njej so sodelovali skoraj vsi učenci razredne stopnje, povezovala pa sta učenca predmetne stopnje s pomočjo misli, ki so jih zapisali učenci 6. in 7.razredov.

  • 25. marca je potekala elektronska konferenca z OŠ Velika Nedelja na temo ŠIRITEV EVROPE.

                                                                                    Koordinatorka: Karla Leban

 

_____  * _________________________________________________________  

22. 3. 2004 - 26. 3. 2004

Šola v naravi za učence 7. razreda osemletke


Od 22. do 26. marca se je 53 otrok iz 7.a, b in c razreda udeležilo šole v naravi. Bivali so v domu pod Peco.
Kljub slabemu vremenu je bil program izpeljan v celoti in po zastavljenih ciljih. Učenci so z navdušenjem sodelovali v ponujenih dejavnostih in se naučili veliko novega. Najbolj jim je ostal v spominu izlet v rudnik, pohod na Pikov vrh, igranje ragbija na snegu, sankanje, tek na smučeh ter zaključni ples. Vsi so se vrnili zdravi in zadovoljni.

                                                                                   Vodja tabora: Lorin Möscha

_____  * _________________________________________________________  

25. 3. 2004

Obiskali smo Institut Jožefa Stefana  / 2.c/9 /


V našem razredu je zares veliko zanimanje za raziskovanje, zato smo se odločili, da izkoristimo Dan odprtih vrat na Institutu Jožefa Stefana in jih obiščemo. Bili so prijazni in pokazali so nam veliko zanimivih stvari. Ogledali smo si izdelke iz keramike in se poučili o izdelovanju le teh, pod mikroskopom smo si ogledali stvari, ki jih s prostim očesom ne vidimo- noge muhe, cvetni prah, metuljeva krila… Najbolj zanimiv pa je bil zaključni del, ko nam je prijazen profesor v laboratoriju pokazal nekaj zanimivih poskusov s tekočim kisikom. Tam se je kadilo, gorelo… skoraj kot pri čarovniku. Institut nas je navdušil in morda bo kdo od nas nekoč tam ustvarjal kaj novega.

_____  * _________________________________________________________  

26. 3. 2004

Obisk ravnateljev iz Hrvaške


V sodelovanju s Šolskim muzejem nas je obiskalo 25 ravnateljev iz Hrvaške, ki jih je vodila vodja kolegija ravnateljev Božena Slunjski. Ravnatelji so želeli zvedeti kar največ o našem prenovljenem šolskem sistemu in si ogledati neposredno delo v razredu. Iz razredov so odhajali navdušeni, saj so v vsakem naleteli na kaj zanimivega, na zanimivo metodo dela ali dejavnost. Med njimi je bila tudi ravnateljica iz Krapine, ki je navezala stike z vodjo naših bolnišničnih šolskih oddelkov, ker tudi sama vodi takšne oddelke. Prav poseben pozdrav pa nam je prinesel ravnatelj iz OŠ Ivana Cankarja iz Zagreba, ki je s ponosom povedal, da nosi njihova šola ime po našem največjem pisatelju. Srečanje je potekalo v prijateljskem vzdušju in se končalo s povabilom v Zagreb. Ravnateljica Božena Slunjski, ki je tudi slikarka, je šoli podarila eno svojih slik, motiv iz sveta, v katerem živi in dela.