Naj dogodki              ***  
   


Šolsko leto 2006/07
Junij 2007

___  * _________________________________________________________  

24. 06

Državno tekmovanje v klekljanju za priznanje Ivanke Ferjančič

 

Letos je bila prvič razpisana tekmovalna skupina za učence izbirnih predmetov in krožkov klekljanja. Naši najbolj uspešni učenki Alenka Bahovec in Romi Koželj, obe iz 8. b, sta se udeležili državnega tekmovanja. Čeprav je bil dan izredno vroč in so se roke potile, so njuni kleklji hitro in natančno drseli skozi roke. V 45 minutah sta morali izdelati klekljan vzorček, ki je vključeval tehniko idrijskega risa.

Tekmovanje se je odvijalo na trgu Sv. Ahaca v Idriji pred več tisoč glavo množico obiskovalcev in vse Slovenije in tujine.

Ob podelitvi priznanj najboljšim, so 6. mesto podelili Romi Koželj. Prejela je srebrno priznanje. Kot najboljšo pa so na oder poklicali Alenko Bahovec, ki je v tej kategoriji zmagala in osvojila zlato priznanje. Iskrene čestitke obema!

  Mentorica izbirnega predmeta klekljanje: Ines Štular

               

___  * _________________________________________________________  

22. 06

Prišel je čas slovesa

 

Na zaključni prireditvi se je poslovila ZLATA generacija 9.razredov. Učencem 6., 7. in 8. razredov so za konec šolskega leta predstavili del valete. 

Tako smo slišali pesem Mala terasa, ki sta jo zapela Gašper in Silvana. Vsi skupaj smo zapeli pesem Republika Ledina, videli zabavno točko Damjana in Lenarta, prisluhnili Vitini Ledici, si ogledali posnetek predstavitve 9.b in 9.c razreda, se legendarno poslovili od legende 9. razredov - učenca Damjana. 

Devetošolci so se še enkrat zahvalili svoji mentorici Katarini R. Šilc, se posladkali s sladoledom in se končno odpravili brezskrbnim počitnicam naproti - tako kot mi vsi. 

 

Zaključni govor je imela ravnateljica in nam vsem skupaj zaželela lepe počitnice.

 

  

                         

___  * _________________________________________________________  

15. 06

2. b razred razstavlja v Moderni galeriji

 

Učenci 2. b razreda smo se odpravili v Moderno galerijo, katere vodstvo nam je po priporočilu ge. Renate Salecl rezerviralo steno v razstavnem prostoru galerije. V okviru razstave Vsak človek je kustos smo dobili edinstveno priložnost, da domišljiji pustimo prosto pot in po lastnih željah in videnjih poslikamo steno ter izobesimo izdelke, nastale pri urah likovnega pouka.

Naslednji dan, 16. junija, smo se v družbi staršev in gospe ravnateljice udeležili odprtja razstave, ki bo na ogled vse do zaprtja galerije. Vabimo vas, da si naš prispevek ogledate vsak dan razen ponedeljka, in sicer od 10. do 18. ure.

Še enkrat najlepša hvala ge. Renati Salecl in vodstvu Moderne galerije za to edinstveno priložnost!

 Učiteljica Petra Poje

 

  

       

___  * _________________________________________________________  

15. 06

Slovo zlate generacije - učencev 9. razredov


9.a, razredničarka Zdenka Ožinger Hrovat

9.b, razredničarka Sonja Vidrih
9.c, razredničarka Katarina Rigler Šilc

 

Zadnji dan je bil zelo pester: prejeli smo spričevala in pohvale, pojedli zadnjo šolsko malico, 

se zahvalili razredničarkam, od nas se je poslovila ravnateljica Ljubica Kosmač. 

Od vseh, ki ostajajo na Ledini, smo se poslovili s slavnostnim mimohodom. Na koncu smo se ohladili na šolskem igrišču in zapeli pred še vedno našo šolo, ki je ne bomo nikoli pozabili. 

 

  

               

___  * _________________________________________________________  

11 - 15. 06.

 

Jezersko

 

Učenci prvih razredov so preživeli prijetnih pet dni v naravi, se seznanili z osnovami gorništva in alpinizma pod vodstvom gospe Karmen Karničar. Sobivali so z naravo in jo začutil na nekoliko drugačen način.  

Ogledali so si jezero Preddvor, najvišji slap v Sloveniji- Čedca, se odpravili na različno zahtevne ture, se spoznali z osnovami prve pomoči, se učili plezalnih veščin.. In tudi zabave ni manjkalo- ob jezeru so se sladkali s sladoledom in zvečer plesali na zabavi. 

      

     

               

___  * _________________________________________________________  

8. 06.

Valeta zlate generacije – učencev 9. a , 9. b in 9.c

 

V petek se je na slavnostni prireditvi poslovila od ledinskih šolskih klopi zlata generacija Ledincev in Ledink, ki se je v skladu z vizijo naše šole trudila za odličnost, tako v znanju kot tudi v medsebojnih odnosih. Posebej velja pohvaliti njihovo skrb za mlajše učence in kultiviran odnos do vseh delavcev šole. Resnično lep zgled za naslednje generacije! Saj ne, da ne bi zagrešili nobene najstniško vihrave napake, a napak nikoli niso ponavljali.

 

Generacija 9.a, 9.b in 9.c v šolskem letu 2006/07 si je zaslužila naziv ZLATA GENERACIJA, saj je bila najboljša doslej. Vseh 64 učencev je uspešno zaključilo šolanje in kar 48% je bilo odličnih. Skupaj s prav dobrimi jih je bilo kar 85%. Da je bilo njihovo znanje res trdno, so dokazali na tekmovanjih (link na naj dosežke) in pri nacionalnem preverjanju znanja, kjer so močno odstopali od državnega povprečja: 16,28% nad državnim povprečjem pri slovenščini, 10,66% pri matematiki in 11,51% pri fiziki.

Čestitke tako učencem kot njihovim učiteljem!

 

Ponosni na vse te imenitne dosežke – v ledinskih kronikah bodo zagotovo zasedli posebno mesto - smo se poslovili v prijetnem vzdušju ob odličnem programu. V mislih bomo ostali drug z drugim, saj Ledinec ostane Ledinec, kamor koli že gre.

 

Nagovor ravnateljice Ljubice Kosmač na valeti  

 

   

 

              

                    

___  * _________________________________________________________  

7. in 8. 06.

Senovo

 

Osmošolke dobrovoljke: Lana Čop, Zarja Greganović in Meta Mežan ter Unesco predstavnica učencev  Tamara Drnovšek so se z mentorico Tanjo Trpin udeležile dvodnevnega 1. UNESCO TABORA USTVARJALCEV DOBRIH VESTI  na Senovem. 

V prijetnem druženju z vrstniki s Senovega, iz Maribora, Celja, Domžal, Pišec in Pančeva iz Srbije so stkale prijateljske vezi, sodelovale v različnih delavnicah ter na okrogli mizi razpravljale o učenju in pomenu materinščine. Spoznavale so značilnosti kraja, ob krušni peči poskusile »pršjačo«, se zavrtele v ritmih ljudske glasbe in na pohodu odkrivale Bohor. 

Prvi dan, ko so udeleženci tabora pred šolo na Senovem posadili drevo miru - Ledino je zastopala Lana -, je bila z nami tudi naša ravnateljica Ljubica Kosmač