Aktivnosti v drugem letu sodelovanja in izdelki- 2003/2004

Aktivnosti so bile povezane z naslednjimi temami: božični sejem, tradicionalna hrana, glasba in ples.

  • V jesenskem obdobju so učenci pri tehnični vzgoji in delovni vzgoji izdelovali drobne izdelke, ki so bili namenjeni prodaji na božičnem sejmu: novoletne okraske, voščilnice, drobne lesene izdelke.
  • Decembra smo poslali na partnerske šole paket z našimi izdelki, prejeli smo pa tuje izdelke
  • V okviru božičnega sejma, ki ga organizira Turistično društvo Škofja Loka, se je na svoji stojnici predstavila tudi naša šola in naš Comenius projekt. Prodajna razstava izdelkov vseh štirih šol je bila uspešna.
  • Januarja in februarja smo z učenci pri gospodinjstvu kuhali tradicionalne slovenske jedi: loško medlo, orehovo potico in sirove štruklje.
  • Recepte za naše jedi smo prevedli v angleški jezik, opremili s fotografijami in jih poslali partnerjem
  • Marca smo sestavili skupno kuharsko knjigo tradicionalnih jedi in okušali jedi partnerskih držav: tradicionalni nemški zajtrk, nemško zelenjavno juho, angleške palačinke, romunske sarme
  • Aprila in maja smo raziskovali slovensko glasbo; učenci so glasovali za popularno pesem, naučili so se tradicionalno pesem in ples
  • Maja so štirje naši učenci predstavili tradicionalno pesem in ples na projektnem srečanju v Nemčiji, kjer je tudi nastal skupni glasbeni CD z glasbo vseh štirih partnerskih šol

Glavni izdelki: prodajna razstava izdelkov vseh partnerskih šol in predstavitev projekta na božičnem sejmu, izdelava kuharske knjige in priprava tradicionalnih jedi partnerskih držav, skupni CD z glasbo in plesi vseh štirih držav.

 

FOTOGRAFIJE AKTIVNOSTI V DRUGEM LETU PROJEKTA 2003/2004

Sirovi štruklji

Kuhanje loške medle

Orehova potica Angleške palačinke
Nemški zajtrk Romunske sarmice
   

SREČANJA

 
  • učitelji v Sloveniji (november 2003)
 
   
  • ravnatelji v Romuniji (april 2004)
 
   
  • učenci v Nemčiji (maj 2004)
 
   
   
   
nazaj